Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 新23號公牛Jordan主場版???

{:1_225:}        {:1_213:}     {:1_237:}   呢鑊我冚家鏟了!         :die:       :cool:        :angry:
先撇開 QC 問題.

其實出多個版本, 打擊炒賣有咩問題?
有人鍾意白色, 有人鍾意 23, 我就最鍾意人人都正價買到.

市場反映一切, 如果市場消化吾到, 自然變死貨, EB 變成大輸家, 大家又駛咩嘈呢?

至於炒家同埋高追買家們, 請自行收歛, 宜家有咁吾健康既市場都係拜你地所賜....
先撇開 QC 問題.

有人鍾意白色, 有人鍾意 23, 我就最鍾意人人都正價 ...
yuppi 發表於 13-6-2013 11:42 PM

人人正價買當然好啦,但對買左限量既朋友又點計,排又排過,(hk.ver)post相又post過,搶bid又bid過,最後買到返黎同你講,我黎緊有隻一樣既,仲多個冠軍獎杯,真係叫人好難接受EB既銷售手法,限量既意義何在
先撇開 QC 問題.

有人鍾意白色, 有人鍾意 23, 我就最鍾意人人都正價 ...
yuppi 發表於 13-6-2013 11:42 PM

師兄,依家主要係討論限量版白23同普通版白23既分別,而唔係打唔打擊炒價或者出幾多個版本問題。EB佢有權出幾多個版本都得,而買家亦有權唔買,但EB唔應該呢頭出限量版,轉個屈尾十出個普通版同佢所謂既限量版有過之而無不及,咁樣都唔算係誤導買家?

大家有得玩係開心事,人地特登買限量版就係要佢既獨特性,依家EB既限量版就正正無左獨特性,試問買左限量版既買家(唔係炒家)又點會順氣?辛辛苦苦買番黎,點知原來普通版仲正,咁對買左既限量版既玩家公平咩?點講都講唔通啦!!!
師兄,依家主要係討論限量版白23同普通版白23既分別,而唔係打唔打擊炒價或者出幾多個版本問題。EB佢有 ...
samuel2 發表於 14-6-2013 12:19 AM

相比普通版,始終限量版有佢佢既獨特性
本奶講...高比會出進代版 ==     

MJ 都有1/4
brucehung 發表於 13-6-2013 10:40 PM

KOBE睇黎唔方有新意, 以佢宜家既作風, 隨時換件作客衫同鞋就算. 如果新頭雕, 佢仲唔同白23 LBJ一齊POST出黎咩. 就算出新頭都買唔到咁多, 過一個月後又話LAKERS出有熱身服VER, LBJ睇黎都係走尼條路, 無新意, 今年動漫再次準備睇EB拍鳥蠅.
相比普通版,始終限量版有佢佢既獨特性
yuppi 發表於 14-6-2013 12:26 AM

如果以EB個限量標準呢計,佢每一隻出貨都係限量。

因為每一隻既SAD位都唔同,有分多Sad位同少Sad位,修頸每隻甩色既地方又唔同,波衫每隻走線位又唔同,個body每隻花位都唔同,對鞋每隻衰位又唔同。真係抵讚 :71:

不過我最想聽下你所講既“始終限量版有佢既獨特性“係邊度?特別係HK-KICKS白23同普通版白23。
回復 79# devil13

相比普通版,始終限量版有佢佢既獨特性,例如練習服,普通版永遠吾會有,我隻紅 23 想加錢買練習服都吾得,已經顯得紅45 專貴.

有時玩玩具要諗下其他人,我親眼見一個人中幾隻 HK 版,真係寧願少 D 獨特性,多 D 人可以分享.

P.S. 我只有白 45 & 紅 23
回復  devil13

相比普通版,始終限量版有佢佢既獨特性,例如練習服,普通版永遠吾會有,我隻紅 23 想加 ...
yuppi 發表於 14-6-2013 12:33 AM

你親眼見一個人中幾隻 HK 版,真係寧願少 D 獨特性,多 D 人可以分享???

咁唔代表人地唔可以擁有限量版,只不過你買唔到先會咁諗啫,係咪?如果你買到我唔相信你會講呢番說話。其實大家都係講緊同一樣野,如果限量版出到咁倒不如只係齋出普通版咪得囉,駛乜野特別Final版,又咩低筒紅黑,搞到人地抽中鬼死咁開心。

點知轉頭都未回氣,出番套一模一樣,整番對高筒黑紅11黎代替你對低筒黑紅11,再送多對Space Jam AJ11同埋總冠軍獎杯過你,你話你開唔開心???可能你會話有送套熱身服喎,但我相信有心買限量版既玩家已經有白45,熱身服對佢黎講已經擁有,我地係要一個限量Jordan Figure版本係唔會同其他Jordan版本有相同既地方。
Hkk 23造型只出現過半場,个人黎講几值得紀念,可惜抽吾中*_*
回復 84# yuppi

冇錯,係呢一刻紅45的練習服係顯得好尊貴,但以今次白23 EB既作風,難保之後某一個ver會有。佢用限量作招來,令有心買既玩家幫佢做勢,若然唔想有抄貨,我諗冇限量係最佳方法,你要限量就唔該唔好係普通版到加限量既野上去,何況jordan唔係得一次入finial,點解係要選96年呢次
你親眼見一個人中幾隻 HK 版,真係寧願少 D 獨特性,多 D 人可以分享???

咁唔代表人地唔可以擁有 ...
samuel2 發表於 14-6-2013 12:45 AM

完全錯誤, 雖然我本身係既得利益者, 有白 45 限量版, 但係我完全吾介意重出冇練習服既普通版白 45...練習服本身已經係限量版既特徵.

大家玩玩具姐, 點解一定要人冇我有呢, 唉....
回復 87# devil13

冇錯,不過諗深一層限量版其實只係一種促銷手法, 任何公司都會沿用, 避免吾到...
回復 89# yuppi

唉,我都係覺得EB今次點都唔低幫,白23都係睇下有冇鞋買算,買返黎得對鞋唔同,過唔到自己個關
其實我都有啲不滿, 最主要係出左咁多隻都唔換新頭雕.

不過話需如此, HKK 隻主場23, 其實睇咁多EB 放出嚟既消息令我覺得只有對Low 紅黑XI係哩隻唯一限定, 其他球衣, 頭雕都會重出. 所以EB其實又冇錯. 除非有一天EB重出Low紅黑XI, 咁就真係有問題了.