Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 「奇蹟合金MA-01」機甲艦隊ダイラガーXV﹣報告完成!

回復 103# character

請你注意用詞, 吾好偷換命題, 呢隻野既售價同質素真係好有保留: 重點係玩具既質素.
玩得呢類玩具既都吾會後生, 我地吾介意俾一千, 千五什至二千以上買番兒時心頭好.

先吾講價錢平貴, 十年玩具街出的黄金俠 QC 質素好, 冇咩 sad 貨, 可玩性高, 無論水口, 夾位同表面都吾會鞋口鞋面.

至於你接吾接受到同火吾火又係另一回事, 我只可以補充呢個並吾係我自己一個人既諗法, 身邊好多十五機 Fans 都有同感, 希望將來可以見到一D出色既產品.
Character兄不要動怒,其實這合金各方面都已造到平衡,尤其造型及可動關節也真的花盡心思,在我心目中這隻合金是valuable and remarkable!我已𢴇好位置迎接期待更換品,好物我可等!今天廠家面對的困難成本上升絕對明白,最低工資國䇿四五年間人工翻一倍,物料漲價,通漲,人民幣升值得等因數令所有貨品價格不可同日而語。模具價鋼材也升得厲害,加上合金玩具是labor intensive assemble process, 以合金含量這隻已很伐算。難得開發者願意冒著風險替一眾完夢,已值得萬分支持!原諒小弟今天勞騷,只因心急想擁有好物,所以心痛,若我不重視這物,就不癢不痛。I really care and look forward to having the prefect one!謝謝您的心血!我會耐心等換貨!
唔係對玩具有大愛寫唔到呢個報告!勁呀師兄你!
頭像被屏蔽

好過份

好明顥係廣告

出哂價錢無人會移動去市場區

有無天理

仲要比埋精華佢

只可以讚隻玩具

係到插隻15機會比人插返轉頭

CCTD 無得頂

Character兄,無需勞氣,貴為奇蹟合金第一炮,品質已經可以接受,嚴如笨大造咗幾十年玩具,到宜家d玩具一樣有瑕疵,只要從缺點中學習及改良,必定成為世界出色品牌,為港爭光
你好兄真係好

評論中肯,D 圖又靚,逐 PART 介紹有心思

完全版 POST 要再讚多次:71:
大家喺我呢個帖吹水唔緊要,俾個like support我更加歡迎;但千奇唔好喺度嘈喇。唔好話我幫邊個,撐邊個,都無謂。

呢隻奇蹟十五機,得唔得,質素好唔好,有無誠意等等;睇完我個報告,或者Chinam兄嘅報告,大家心裡有數,自有分曉。

係咪!?:38:

唔係對玩具有大愛寫唔到呢個報告!勁呀師兄你!
Englishman 發表於 8-6-2013 07:40 PM

因為無高手發帖,我先可以喺度班門弄斧啫。:35:

(不過我都算係盡咗力寫,雖然仍有不足;慢慢學,希望一次比一次進步)
你好兄真係好

評論中肯,D 圖又靚,逐 PART 介紹有心思

完全版 POST 要再讚多次
benbenben4213 發表於 8-6-2013 09:58 PM

咁我要再多謝Ben支持。:64:

無錯,質素如何,大家心裡有數便是。相片唔會呃人。
excellent post and information

thanks a lot
回復 114# michaelboss32

Thanks Michaelboss! {:1_197:}
我今日去咗旺角睇過件十五機:love:我本人收貨喇,支持有誠意嘅出品完我多年嘅夢
回復  character

請你注意用詞, 吾好偷換命題, 呢隻野既售價同質素真係好有保留: 重點係玩具既質素.
玩 ...
yuppi 發表於 8-6-2013 07:12 PM

我注意用詞, 偷換命題?

我EQ真係唔夠..................高

我已經叫我自己唔好在乎......算

回復 107# 快快

快快兄,你收到sad 我真係千萬唔好意思

網上留言攻擎我以為自己巳不在乎

我EQ真係好低
用當年社團出既黃金俠比, 其實可參考既係同樣係香港出品, 同樣係金屬用料比重高~

比外型及變形設計, MA-01高出既係層次級既分別~
但論 finishing, 呢批貨計, 確係有所不及......
回復  快快

快快兄,你收到sad 我真係千萬唔好意思

網上留言攻擎我以為自己巳不在乎

我EQ真係好低
character 發表於 8-6-2013 11:01 PM

不要勞氣, 網上言論不要放在心上。  咁多位的報告, 你該知道大家對十本原機的睇法。

要對自己的產品有信心:71: