Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 「奇蹟合金MA-01」機甲艦隊ダイラガーXV﹣報告完成!

COOOOOOOOl THX SO MUCH
where are the pictures???
教我如何可以不愛他,太正喇,仲未有電話嚟:63:
COOOOOOOOl THX SO MUCH
多謝樓主心機之作, 我都有你個SET影棚.

睇落隻野都OK, 不過我係B記死硬friends, 始終成2千幾, 唔夠勇氣去買呢隻野.

講番隻野, 外型比之前個隻當然靚仔左, 不過唔係好大改進.

空組合 - 合體後, 肩及手連接位沒有收起或加上PART遮蓋, 忠於舊版.
海組合 - 合體後, 沒有天線(是否樓主未裝), 舊版是有的.
地組合 - 合體後, 沒有咩大問題, 問題係同舊版無咩大分別, 好大件, 無咩流線型.

可能今次作品以舊版理念為主, 對於最愛舊版人士相信已好滿意.

而小弟是食開合金魂既奶大, 對現在既合金有要求.

以上為小弟感想, 希望各位多多包涵.
where are the pictures???
bsinsan 發表於 5-6-2013 11:02 AM

不好意思,已修復。
睇左大大靚圖...hk可以出咁呢種程度..已經好ok了...下一隻繼續呀要:73:
對你好兄影嘅相,我有一個要求…

more:D
不好意思,已修復。
你好 發表於 5-6-2013 11:28 AM

Thank you ching!
唔使等笨大啦!這隻笨大出必定差不多全膠,這隻外型可以接受了。
唔使等笨大啦!這隻笨大出必定差不多全膠,這隻外型可以接受了。
影得好正,多謝師兄分享
多謝樓上咁多位師。

多謝樓主心機之作, 我都有你個SET影棚.

睇落隻野都OK, 不過我係B記死硬friends, 始終成2千幾, 唔夠勇氣去 ...
馬仔 發表於 5-6-2013 11:08 AM

馬兄分析得甚是。

可以咁睇:外型上,新版可當係外型優先。大家就咁睇我嘅相一定覺得誇啦啦,但如果你係玩果個,變果個,就會知道係細節處理上技術上,真係輸比Bandai / Yamato / CM's等廠幾條街。

當然呢個係「不能」而非「不為」,所以只要大家有呢種覺誤的話,呢隻「奇蹟十五機」,我仍然會評佢為經典之作。
經典嘅地方,係考慮到各種環境因素,不只合金質素本身問題。
苦等咁耐都係值! :71:
天呀,点解我看不到图的,无法显示呀