Toysdaily 玩具日報

查看: 15469|回復: 44

[玩具攝影] Maketoys Transformers Devastator 大力神 (黃色) final update 15-2-13 影埋合體相

手痕痕幫d玩具影下相,見到"改咩名好?"大大post咗佢套大力神,我都忍唔住攞返我套出嚟玩下!

我套大力神係黃色果套,個人認為泥頭車之類係黃色會順眼d(個人意見,不喜勿插!),所以買咗佢而無要套綠色大力神,當時都諗咗一陣,因為套綠色會平少少,anyway 都係果句,差唔多都係買自己喜愛的。
:35:
去相.......................:61:

左腳.........................

右腳......................

左手...............................................................

右手.............................

上身....................................................

腰...............................................

結合...........:blame:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx一堆
你果set有野玩爛左未?
good toys~~~~~~~~~~
我想買呢SET,但好易爛??
圖片已修改, 請告訴我,看不看到照片? because i can see the photo even before correction:?
黃色真係有另一種味道:D
updated..................左右手:78:
你果set有野玩爛左未?
紫月葵 發表於 9-2-2013 08:28 AM

仍然完好無缺:43:,的地方很容易玩爛嗎?:@
這玩具看來不錯呢!謝謝大大分享!!!:)

回復 1# Sapphire
我想買呢SET,但好易爛??
Chandlermok 發表於 9-2-2013 11:07 AM

仍然完好無缺,的地方很容易玩爛嗎?
Sapphire 發表於 13-2-2013 11:43 PM

變形夠複雜,關節又夠緊,本來係好事,不過佢用既膠件比較薄,比較支持唔到,尤其有d變形位要用少少力就下位(如#臂車合體形態時要將個灰色勾勾入去,但就要拗下佢,youtube有位外國玩家果隻就係咁搞到中間某個重要關節斷下斷下),另外亦有國內玩家果隻綠色換附送既另一個頭落去時,一放落去粒ball joint度時合體頭塊面爆開左,hk-tf果邊亦有人提出佢果隻亦出現白痕,唔係咁敢羅出黎玩,長期放入櫃display算
我綠版無事喎,膠料正!實淨!
變形夠複雜,關節又夠緊,本來係好事,不過佢用既膠件比較薄,比較支持唔到,尤其有d變形位要 ...
紫月葵 發表於 14-2-2013 03:52 PM

我果隻到目前為止無事喎...:(       
不過感謝你的提醒,以後會玩得小心D:80:
黄版我唔知。但綠版我覺得膠料幾靚,膠料硬,表面處理好;當然,喺扭之前要了解佢嘅「可扭度」,如果夾硬嚟,佢唔係白化,我肯定係一下就斷。:no:
黃色真係另一種味道~~期待靚靚合體照 :71:

爛唔爛睇你點玩~遇講易爛點都唔會易過 mmc 隻震波, 果隻每次變都小半條命, 不過果隻設計得好正又上哂金屬色, 所以都入左手(離題了~)

我買左綠色, 真係好正 長期放台頭~剛剛又合體一次~ :)

但有時講多都無用, 真係自己玩過先知, 所以都係買隻玩下啦 :75: