Toysdaily 玩具日報

查看: 14060|回復: 34

[改造交流] GBWC 參賽作品 由 1:48 zaku ..... 改裝成 1:48 Gouf

其實真的用了好多心機去改裝這老虎參加這比賽,
這老虎是潮住這比賽而來的....

這是我7個月以來的改裝過程
希望大家欣賞...謝謝
http://powermoon-myblog.blogspot.hk/

好正!好有大河feel{:2_297:}

Very nice !!!!!! Support !!  :71::71:
[圖片是轉載的] 美中不足, 入櫃後用了黃色射燈, 偏了色, 亦影響了整個觀感, 大會改返用白光燈仲好~

回復 3# goahead

其實那天交件時,看見師兄你的作品己交到在枱面,
但四圍望又看不到有人在作品格離....
相信師兄好早交完件後就走了....
無機會和師兄見面 say hello
日後一定有機會:77:
回復 4# power_moon

你當日係咪戴住 cap 帽, 係大會張檯度 set 件 ?
回復 3# goahead

除此之外.....
其實入左櫃之後發現個身側左去盾牌果邊....
好似行天橋d名模咁, 側一側個身.....
激死....:x
但係都幾好笑....:43:

而且發現後腳有一個活門打側左....
之前都念好不好落膠水
但咁辛苦先做到活動.....
點可能之後再落膠水.....
回復 5# goahead

吓......原來你見到我:@
不過張枱好多人....
所以我在地下setup......

師兄......希望一齊入決賽.....跟你打聲招呼:43:
努力

回復 6# power_moon

入櫃後無訓低已經好好, 我朋友晚上去, 見有幾隻訓低o左, 就算工作人員執返起身, 都未必係原裝姿勢了~
回復 7# power_moon

咁我知邊個係你了, 因為一路都未見過你個完成品, 所以無同你打招呼~

如果入到圍已經好開心了~ {:2_262:}
回復 9# goahead

其實之前我是雄心壯志的,
但這兩日發現觀眾的目光都是落在其他作品身上,
所以我現在都冇咩信心了,
只好當一個經驗....:$
回復 10# power_moon

平常心 ~~ {:2_250:}

十月有 HKML 的比賽, 十一月仲有 香港比例模型會 的比賽, 大把機會~

比賽, 比賽, 比賽, 比賽, ...:62:

more closeup:57:

only rusting, but no scar, no bullet hole, etc. can't make the feel of realistic/overall balance:^ :58:
好嘢.......剛剛收到電話
終於過左初次評審
yeah.......
^o^
回復 13# power_moon

恭喜先過一關, 希望你可以有獎項. {:2_268:}

我今年陪跑了~  {:2_279:}
回復 14# goahead

多謝師兄支持...
希望星期二早上會再收到電話,
能夠再進一步......:handshake:

thank you 師兄:71: