Toysdaily 玩具日報

[鐵道] bbf 的瘋狂N-Scale 火車世界

不過呢個月就入咗另外一個坑....TOMY合金車仔...:73:
不過呢個月就入咗另外一個坑....TOMY合金車仔...
ekim11 發表於 22-9-2012 01:52 PM

TOMY仔TAKARA (小學雞)
TOMICA LIMITED (升中學)
TOMYTEC TOMICA LIMITED VINTAGE/NEO(上大學)
TOMYTEC TOMICA LIMITED VINTAGE/NEO(上大學)
ekim11 發表於 22-9-2012 14:01

你d tomy 車仔仲多過鴻興個display 櫃 :handshake:
你d tomy 車仔仲多過鴻興個display 櫃
bbf1125 發表於 8-10-2012 02:47 PM

呀...:@
大部份是喺佢個display 柜搬過來喎...:DD:DD
師兄你好. 睇過你個layout, 其實小弟有個問題, 就係架Unitram上落斜有無問題? 因為我都想學你做個有斜路的layout :64:
師兄你好. 睇過你個layout, 其實小弟有個問題, 就係洵飢痝ㄦQ學你做個有斜路的layout
AL0914 發表於 12-10-2012 15:36

係相入面果架係買 tomytec 殼加動力底開一半已經好暢順, 但用 kato 架Unitram 就要開盡先上到, 唔知係咪kato 有室內燈所以佔左用電量又或者係kato 係tomix 軌行動力係差d 都唔定, 雖然 kato 要開盡但都 ok 行得好順, 但你最好唔好太斜 :64:
係相入面果架係買 tomytec 殼加動力底開一半已經好暢順, 但用 kato 架Unitram 就要開盡先上到, 唔知係咪 ...
bbf1125 發表於 12-10-2012 03:51 PM

我記得常總話會扯電呀.......:67:
係相入面果架係買 tomytec 殼加動力底開一半已經好暢順, 但用 kato 架Unitram 就要開盡先上到, 唔知係咪 ...
bbf1125 發表於 12-10-2012 03:51 PM

多謝師兄回覆, 我會小心d啦∼

P.S. 師兄d收藏好正:71:
多謝師兄回覆, 我會小心d啦∼

P.S. 師兄d收藏好正
AL0914 發表於 12-10-2012 16:31

Thanks ar AL0914 兄 :64: 我份人比較懶仲有好多未post 上黎架, 希望好快再有動力update 下我 d 火車 la :35:

回復 26# bbf1125

哈哈, 我都係懶人.....希望可以快d(今年內:31:)完成個layout share比大家睇吓。。。。
仲未正式咁入呢個坑...睇定D先...
ekim11 發表於 22-9-2012 01:51 PM

我都係咁話:58:
我都係咁話
jeffho9999 發表於 14-10-2012 03:27 PM

已經义咗隻腳埋去鳥...:26: