Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

回復 1# 歪不正

我好有興趣知你賣左邊隻ROBOT魂出去..
350蚊...(nx5)+(nx2)
如果我見到依袋咁的野....
我會第一時間問佢你唔係諗住用依袋野交收下話?
雖然佢可能係一日7蚊,7蚊咁儲,但夠膽拎出來交收....
其他野我都可以容忍,但拎袋重過我盒玩具的銀仔來交收我就真係忍唔到..
我真係要寫個服字畀你^^",,,,
回復 92# gunbaron

嘿嘿,你仲有咩玩具賣呀?
我選2~~
去你屋企樓下免費拎走~~~
回復  歪不正

我好有興趣知你賣左邊隻ROBOT魂出去..
350蚊...(nx5)+(nx2)
如果我見到依袋咁的野....
...
T_A_I 發表於 14-8-2012 12:46 PM

金獅子Banshee!!!:66:
哈哈
好好笑  :$ 條友好野
買佢怕:(
我都遇過,點我入天水圍不突止,仲拖埋阿媽出場驗貨 吹脹到呢....

雖然我都係由小 ...
花少爺 發表於 12-8-2012 05:20 AM

啊媽 我見到我會嚇到走
我怕個老母又話花又話吾靚
之後又叫佢俾負評:47:
我買/賣都有,自問作為買家唔淹尖,而又遇過不少不知所謂嘅買家,所以近來我都甚少賣嘢~~~:38:
我試過放ONE PIECE 咭.點知俾一個同時放售同類貨咭的一百%正評的買家高價投標...臨結標前一日先話不要.要求 ...
devilv220 發表於 14-8-2012 03:23 AM

其實ching如果唔嫌麻煩既話,係可以寫信去向Yahoo投訴,佢隨時兩個a/c都畀人ban埋!:78:
好卑鄙 簡直想分享佢個ID出黎批鬥
歪不正 發表於 14-8-2012 04:23 AM

過咗去算.驚報復負評.
其實ching如果唔嫌麻煩既話,係可以寫信去向Yahoo投訴,佢隨時兩個a/c都畀人ban埋!
sundaydriver 發表於 14-8-2012 03:49 PM

之前有投訴過但YAHOO只懂講俾負評買家..但我俾負評佢新ACC都冇用啦...根本上YAHOO叫冇跟進.
其實我想知如果撞正所謂驗屍官/散鋃王, 係唔係真係可以唔交收仲可以唔洗俾人負評? 
之前有投訴過但YAHOO只懂講俾負評買家..但我俾負評佢新ACC都冇用啦...根本上YAHOO叫冇跟進.
devilv220 發表於 14-8-2012 04:05 PM

我試過投訴2次,2單都係1蚊起bid的拍賣,1蚊贏左之後唔賣,結果2個賣家被停權

oohay其實有時都有效率
我試過投訴2次,2單都係1蚊起bid的拍賣,1蚊贏左之後唔賣,結果2個賣家被停權

oohay其實有時都 ...
歪不正 發表於 14-8-2012 04:12 PM

咁我冇你咁好彩.件事件過咗去.貨品都有第二個買家買下.只分享大家聽聽經驗..平時買多過賣.剛好抽多咗咭想放..點知就多多問題..
咁我冇你咁好彩.件事件過咗去.貨品都有第二個買家買下.只分享大家聽聽經驗..平時買多過賣.剛好抽 ...
devilv220 發表於 14-8-2012 04:21 PM

以我自己既經驗,反而最常出現問題既買家係未有經濟能力既中學生同專投d一蚊拍賣又好平投得既人。。。:67:
哩兩類人我遇唔少,又最驚遇倒。。。
好多時都係D十元八塊既拍賣最易argue,我試過賣套幾十蚊既扭蛋同個買家嘈,有次我出開去九龍,咪就一就個買家去MK MTR吾出閘交收,足知條友遲左一粒鐘有多,每次打去吹佢,都話就到,來到之後我話等左一粒鐘,佢仲要好寸話 ‘我要開會架,你估吾使做’我即場問佢你搵幾$個月甘巴閉,我帶隻錶都=你幾個月人工,之後咪同佢係MTR炒大穫,所以有時D平野凌願送比D fd玩,都好過遇到D甘既麻煩友!
以我自己既經驗,反而最常出現問題既買家係未有經濟能力既中學生同專投d一蚊拍賣又好平投得既人。。。: ...
sundaydriver 發表於 14-8-2012 04:41 PM
好多時都係D十元八塊既拍賣最易argue,我試過賣套幾十蚊既扭蛋同個買家嘈,有次我出開去九龍,咪就一就個買家去MK MTR吾出閘交收,足知條友遲左一粒鐘有多,每次打去吹佢,都話就到,來到之後我話等左一粒鐘,佢仲要好寸話 ‘我要開會架,你估吾使做’我即場問佢你搵幾$個月甘巴閉,我帶隻錶都=你幾個月人工,之後咪同佢係MTR炒大穫,所以有時D平野凌願送比D fd玩,都好過遇到D甘既麻煩友!
gunbaron 發表於 14-8-2012 05:01 PM

我真係好鍾意你呀ching!!!!:DD