Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

厲害! 真係乜人都有.... :(
我上次係fd間玩具鋪度,見有條友係度驗梗套高達扭蛋,我fd都算好脾氣,比幾套佢揀,條友最後問我fd可吾可以尼隻D上色好D,所以上半身我要尼套,下半身我要果套,尼包Dparts好D我要尼套既,佢想3碗水煮埋一碗水,我心稔甘第二個人仲使買,我忍吾住問佢不如你自己開套模生產,同做埋廠長全權監察生產過程,我fd笑住同佢講冇得甘買,足之條友死死氣甘求其揀左是但一套比$走!
講開八角盒,我反而曾經响玩具街見條友買盒特價幾十蚊既HG,
check足十幾盒,都係睇果八隻角!! ...
sundaydriver 發表於 15-8-2012 09:44 AM
我上次係fd間玩具鋪度,見有條友係度驗梗套高達扭蛋,我fd都算好脾氣,比幾套佢揀,條友最後問我fd可吾可以尼隻 ...
gunbaron 發表於 15-8-2012 04:27 PM

唔乸係呀??!:66:
莫講話換啦,隻隻扭蛋都包晒膠袋,拆左邊個買呀!
跟手黎個話開左當二手既,要連蛋殼都未開封先肯買!
接住一個話你d蛋紙好巢,唔該用熨斗印兩野先丫。。。
:DD
高達扭蛋 都有人驗咁神奇......
咁佢應該一隻都唔會買GA WOR>.因為本身 就唔靚
我上次係fd間玩具鋪度,見有條友係度驗梗套高達扭蛋,我fd都算好脾氣,比幾套佢揀,條友最後問我fd可吾可以尼隻 ...
gunbaron 發表於 15-8-2012 04:27 PM

傳說中既「六神合體」?
之前聽過人QC合金就出現過…

估唔到發展到扭蛋…
如果佢地會做真正既「QC」,真係做褔人群!
我早上個月都試過交收HT RED SKULL ,約左交收轉地點兩次打比佢又話黎緊黎緊,最後話黎到都係要遲到15分鐘都不特只,黎到要同我講: [咦,呢隻野原價都係11XX,你而家賣12XX,賺左我百幾蚊哦。]
我當堂想XYXZ佢,條PK仔想我點答佢?  (多謝佢??)
要我等咁Q耐都要話我執你個百幾蚊好似好開心咁,真係車錢都輸埋,見佢比完錢我野都唔想到答佢就走算!!
我早上個月都試過交收HT RED SKULL ,約左交收轉地點兩次打比佢又話黎緊黎緊,最後話黎到都係要遲到15分鐘都 ...
phoenix_fai 發表於 15-8-2012 10:58 PM

硬膠!咁醒目佢又唔問下HT賺佢幾多錢:he: 又要bid又要呻:53:

:66:條友係咪有病呀,一係叫佢買晒3套返屋企慢慢組套滿意

我試過1個拍賣場賤精,bid 左我一套玩具,交收時 check 過無問題。到下次佢用另一 a/c bid我野,出黎交收時已經遲左30分鐘,跟手講上次隻公仔返到屋企有問題,可唔可以今次平返D,我叫佢返屋企取隻公仔黎,條賤精又唔肯,最終第二件貨無賣比佢,最後同佢講一句,做人唔好咁 cheap 啦,出黎先講價,宜家唔賣比你!  :67:
最x街都係d bid完後失左蹤既人,等左成個星期,俾晒交易提醒,但一個電話都冇留,最後竟發現佢有同其他賣家有成功交收記錄,呢d見到真係個頭會著晒火,立即會俾負評同黑名單
最x街都係d bid完後失左蹤既人,等左成個星期,俾晒交易提醒,但一個電話都冇留,最後竟發現佢有同其他賣家有成 ...
神話魔人 發表於 15-8-2012 11:23 PM

最後竟發現佢有同其他賣家有成功交收記錄
完全理解:53:真係零責任仆術
樓主: 你嘅容忍度真係超高,掉轉你嘅角色换咗係我,條“o靚”仔我一早就o采佢都有味!:53: 首先,佢拖咁耐交收經已超有問題,之後又左check右check, 問前問後,最離譜仲係拎成幾百蚊大餅嚟同人交易,大佬家陣我喺o黎收錢,而唔係傻等三個禮拜o黎做gym呀! ~~~ 激死人!~~~中學雞!~~~Ha!:53:
可能真係儲咗幾年架啦,知道自己爭$105蚊..所以先話返大陸拖到儲夠錢先夠胆同C-HING你交收....話 ...
C-tong 發表於 11-8-2012 11:12 PM

呢件事我食飯時有拎出o黎傾,有女同事竟然同你諗法一樣,話隻中學雞可能儲咗好耐五蚊同一蚊大餅先夠錢買嘢玩, 好惨喎! 當時隨即有三個男同事,異口同聲兼同一語氣吼叫一句: 唔係化! :blame:
呢件事我食飯時有拎出o黎傾,有女同事竟然同你諗法一樣,話隻中學雞可能儲咗好耐五蚊同一蚊大餅 ...
buzz 發表於 16-8-2012 06:14 PM

笑鳥:DD 竟然有咁大討論價值:78: 1vs3的反應更加正:76: