Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

驗屍官遇到真係嘔血,
但佢地提供既娛樂性,真係令人回味好耐

多謝歪不正兄分享!
原罪 發表於 13-8-2012 03:04 AM

老實講這個帖變成笑點,見到咁多人分享變成樂事,真係開心哂:73:
老實講這個帖變成笑點,見到咁多人分享變成樂事,真係開心哂
歪不正 發表於 13-8-2012 03:08 AM

:66:我追哂5版,笑死我!
呢個我都同佢交個手喎,我上次賣第一代嗰啲四驅車,全新嘅,佢開盒睇嗰時見到啲車軚有少少發霉,D霉其實可以用水洗甩,佢要平20蚊,我唔肯,佢又打電話問又話唔得,我最後都企硬,佢都冇計,最後都比全數,條友代人交收可能講到幾多,自己就可以袋到幾多,所以再見到佢就唔好理佢啦
C-tong 發表於 12-8-2012 12:57 PM

我當佢24小時都係代人交收,試問佢可以賺到幾多:38:

P.S.此post爆趣
事先聲明冇刨文.....80年代每日儲3蚊儲左7日買左盒1/144 MSV RX-78-1模型都係全大餅俾老板
頭像被屏蔽
我都遇過D表達力有問題既中學雞買家.........

我 : HELLO , 幾時交收得?
中學雞 : AR................. ...
ricky_lam522 發表於 13-8-2012 12:22 PM

佢都好意思問屯門得唔得嘅, 差咁遠......,
最怕就算真係入去, 佢又唔知出咩古靈精怪嘅招數.
我最多都係遇過買家失蹤, 算好彩.
really axx hole!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我交收幾千次,最怪o既人都有,但特別例子就係有坐輪椅人仕、龍啞人、唔識中、廣東話、英文人同十二三歲o既交收,但都好順利,正常買家反而好似大大們遇上過的,拖你一個月都o吾算耐。
CHING撞著個甘既買家真係正斗:DD
不過遙想我當年自己儲錢買PS2,都係拎左幾十張廿蚊紙去人地舖頭度買,個老板都幾好心機同我慢慢數廿蚊紙。
換轉依家甘樣做,應該十間舖有九間都趕我走:(
anyway, ching真係個好賣家,值得支持:71:
其他野大家講左啦唔講
但 D $5 佢可能真係儲左好耐錢好辛苦先買到玩具呢~~~~~~
你要佩服個買家個腦可以諗得出咁膠o既對白...
可能我D負評限制都set得幾高, 暫時遇到唔多奇人:(
事先聲明冇刨文.....80年代每日儲3蚊儲左7日買左盒1/144 MSV RX-78-1模型都係全大餅俾老板
SARU 發表於 13-8-2012 10:49 AM

如果話80年代,咁都正常而且好有old school 味道:35:
我都遇過D表達力有問題既中學雞買家.........

我 : HELLO , 幾時交收得?
中學雞 : AR................. ...
ricky_lam522 發表於 13-8-2012 12:22 PM

99%吻合!!就係咁!!真係寫到明,但佢地唔睇,bid左先算:66:
如果話80年代,咁都正常而且好有old school 味道
歪不正 發表於 13-8-2012 02:55 PM

事後d模型油都係幾蚊幾蚊咁儲逐樽買.....:DD