Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

真佩服大大的耐性

呢D買家真係可一, 不可再.......
識得驗qc擺明係老手,個買家明玩野睇來我以後都要在拍賣上,列明"謝絕收取佔拍賣成交價多於20%的硬幣", ...
花少爺 發表於 12-8-2012 12:54 AM

佢係D高高大大但私私縮縮又傻傻下既大細路,唔知係咪老手了

應該睇得多人地話QC有乜乜問題先有樣學樣

硬幣條款…列埋真係冇壞 :44:
識得驗qc擺明係老手,個買家明玩野睇來我以後都要在拍賣上,列明"謝絕收取佔拍賣成交價多於20%的硬幣", ...
花少爺 發表於 12-8-2012 12:54 AM

根據香港輔幣條例列明,市民用硬幣付款,每次有最高上限,1元以上面額的硬幣(包括1元、2元、5元),每次最多不超過總值100元,而1元面額以下的硬幣(包括1角、2角、5角)付款,最多不超過總值2元。若超過限額,商舖有權拒收。
根據香港輔幣條例列明,市民用硬幣付款,每次有最高上限,1元以上面額的硬幣(包括1元、2元、5元),每 ...
antitid 發表於 12-8-2012 01:08 AM

原來我真係中左伏:80:
Ching 都好好人,咁有耐性!仲有個買家起碼無交收時出口同你講價,我就試過,個買家cheap 到要求減5蚊,個買 ...
kkkso04010 發表於 12-8-2012 12:12 AM

我嗰個重"勁"呀.話說小弟有個 電擊戰隊 遙控機械人 呢件玩具都有返咁上下歷史.當年呢啲入電芯0既玩具.只係入普通炭性電芯.又點可以入"金霸王"呢啲鹼性電芯呀.好心提佢.話比佢聽之後.佢就開始"嚟料"啦.揸住件玩具足足睇咗3個字.好似比人點咗穴咁.之後又自言自語.到最後比佢玩咗半個鐘之後竟然講話擔心買唔到電芯喎....要求平啲買比佢..我見佢佢嗰時試過晒件玩具比佢睇冇問題.重有電芯都話送埋比佢...只係"黑貓"電芯啫.佢都話唔知邊度有得買.(比佢吹到啤啤聲).我當然知道佢搵借口想平比佢啦.所以到最後我都話唔買就算啦....佢重話因為係我件玩具有問題係我唔啱.(因為買唔返"黑貓"電芯)唔可以比負評佢喎.....之後2日都好厚面皮咁打電話比我叫我考慮平啲賣比佢.佢見我好決絕話一定唔賣佢先唔再煩我咋..:70:
我嗰個重"勁"呀.話說小弟有個 電擊戰隊 遙控機械人 呢件玩具都有返咁上下歷史.當年呢&#218 ...
C-tong 發表於 12-8-2012 01:12 AM

:50:你情況慘過我100倍…對方會買得你件經典的玩具應該有返咁上下年齡掛?
竟然可以咁無賴…D買家係咪覺得比得起錢就可以打橫行:38:
回復 1# 歪不正

我突然間諗起一句說話:哩個學生對其他人既要求好高,但係對自己既要求就好低。。。:DD
回復  歪不正

我突然間諗起一句說話:哩個學生對其他人既要求好高,但係對自己既要求就好低。。。
sundaydriver 發表於 12-8-2012 01:38 AM

嗚啊全中!!!:66:
哈哈,樓主心胸廣闊,體諒小朋友可能儲了好耐才買到,比個叻你:71:
你情況慘過我100倍…對方會買得你件經典的玩具應該有返咁上下年齡掛?
竟然可以咁無賴…D買 ...
歪不正 發表於 12-8-2012 01:20 AM

奇就奇在咁大個人都唔知邊度可以買到黑貓電芯,搵借口都搵個好啲啦
Okay la, 個學生哥又唔係好過份, 只係問多幾句, 話哂佢都係你客人, 大餅都係錢, 咪當就下D小朋友.
Okay la, 個學生哥又唔係好過份, 只係問多幾句, 話哂佢都係你客人, 大餅都係錢, 咪當就下D小朋友.
ed101 發表於 12-8-2012 02:11 AM

係既所以真係唔知好嬲定好笑:73:
首先要讚一讚樓主EQ高先...
:71:
如果係我要過咁耐先交收既話...
我可能已經畀左負評佢...
首先要讚一讚樓主EQ高先...

如果係我要過咁耐先交收既話...
我可能已經畀左負評佢...
小堅 發表於 12-8-2012 02:35 AM

始終交收成功,好來好往喇:38:
始終交收成功,好來好往喇
歪不正 發表於 12-8-2012 02:40 AM

老虎網都好難搵到一個好似你咁既賣家...
換轉其他賣家,差唔多成個月先交收...
可能已經由頭再賣過件貨...