Toysdaily 玩具日報

查看: 25885|回復: 148

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

交收完結果我得到 N個5蚊+N個2蚊 (total 350蚊)

成日見人拍賣謝絕驗屍官,我買賣都做過,有時都覺得會否太敏感
今次先明白先小人後君子不算太呵刻,對手係個中學毒雞16~18歲
都唔知好嬲定好笑,輕鬆吐下苦水

----
話說買了隻robot魂,覺得普通就原價賣返出去算數
結束後電話內容
我:「就約你1星期內交收,你睇下邊日得」
膠:「啊…我咁岩要返鄉下,可唔可以3星期後先交收?」
我平時交收好彈性沒乜所謂,心諗(我可以話唔得咩…你都贏左)
我:「哦…得喇得喇,你返黎call我」
膠:「啊!!有冇2隻可以揀??????」(拍賣有寫明二手玩具,點樣有2隻?????)
我:「下?得1隻」
膠:「咁QC得唔得??」(今次仆術了撞正驗屍官)
我:「我有揀過先買你唔使驚」
----
3星期後Email
膠:「我日日都好忙下,同埋住天水圍,出旺角好遠,你比D時間我,再約你」(面皮真厚)
咁其實我都重容忍到,只要交收到,時間上好易遷就
----
交收日
膠:「我得堆散銀,唉好麻煩客務中心(mtr)又唔肯唱,我都唔知點解!!!」
(其實佢講到一舊舊,初初唔知佢嗡乜)
我:「下??我落到黎先喇,等多幾分鍾」
就見到上面袋350蚊,真係驚喜無限
膠:「唉地鐵唔肯唱比我,不如你拎去7-11唱」
(唱唔到都係我食哂架喇,有咩意義,咁我只好拎住袋銀慢慢數)
我:「得喇岩數byebye」
膠:「等等先我想check下盒野」(面皮真係超厚)
我:「…………………………ok」
膠:「咦乜開過?」
我:「寫明2手」
膠:「咦買左幾耐?」
我:「1個月」
膠:「咦開左幾耐?」
我:「咪1個月囉」
膠:「咦咁拎過上手幾耐?」(恕我少見驗屍官,我真係覺得好surprise)
我:「買左1個月,開左1次,拎過上手15分鍾」
膠(摸住盒野沉思同驗屍……)
我:「得喇嘛byebye」
----
好好笑!學生哥好cutie. 是否D5蚊是用竹仔在錢罌了出來?
奇就奇在只儲5蚊雞
奇就奇在只儲5蚊雞
嘩...撞多兩個命都短兩年!:70:
可以買家儲左好多年的零用錢~~不過最好之前找換一下,如果唔係一定麻煩死賣家~
兄師好忍耐力,個小朋友bid野又唔睇清楚全新定二手,如果我見到d散銀,我己經掉頭走:DD
Wow真係一日儲五蚊咁儲番黎
你咁都遇到真好野
你咁都遇到真好野
jetman_black 發表於 11-8-2012 10:55 PM

雖然唔可以一概而論,不過難免部份評分低的acc真係特別煩 :! (2正評)
結束後電話內容
膠:「啊!!有冇2隻可以揀??????」(拍賣有寫明二手玩具,點樣有2隻?????)

以上對話後, 我已經唔會同佢交收
可能真係儲咗幾年架啦,知道自己爭$105蚊..所以先話返大陸拖到儲夠錢先夠胆同C-HING你交收....話晒血汗錢.所以咪check耐啲同問多2句囉....睇諒下啲小朋友啦:34:
結束後電話內容

以上對話後, 我已經唔會同佢交收
go to toy egg shop exchange
可能真係儲咗幾年架啦,知道自己爭$105蚊..所以先話返大陸拖到儲夠錢先夠胆同C-HING你交收....話 ...
C-tong 發表於 11-8-2012 11:12 PM

創意滿分!!!!!!:shy: