Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

haha 個買家真系幾唔要面

回復 1# 歪不正
嘩, 見到呢d咁精警又有教育意義既post, 真係想插下咀.
我都有賣野. 不過就好彩無預過呢d咁經典既事件.
其實如果佢俾咁多個5蚊大餅, 真係吹佢唔脹. 始終都係錢黎. 不過我會覺得條友笨, 咁多個自己帶去都辛苦啦, 平時夠咁上下數(例如50或100就自己去兌換左先啦).
第二, 如果賣家已寫明條款, 買家有任何問題, 例如交收時間, 有關貨物既內容等, 未完bid就好問清楚啦, 唔好到交收一刻先問. 人地一早寫明, 買方唔睇同唔配合, 係買方違反條約.
(唔好話佢16-18歲就話要讓佢, 讀左咁多年書連一d閱讀理解都唔掂, 真係徙氣.)

講真大大你真係好有就得人, 真係萬分佩服.
開左幾耐 & 拎過上手幾耐
Will not affect the toy itself, why asking?
Will air and sweat of hands damage a plastic toy?
I cannot really understand.
It is not the pattern of toy OCD
我試過一次係旺角地鐵交收,條友係收玩具(已見佢收左幾大袋),check 我件好多年前出品嘅超 ...
kkkso04010 發表於 12-8-2012 10:20 AM

呢個我都同佢交個手喎,我上次賣第一代嗰啲四驅車,全新嘅,佢開盒睇嗰時見到啲車軚有少少發霉,D霉其實可以用水洗甩,佢要平20蚊,我唔肯,佢又打電話問又話唔得,我最後都企硬,佢都冇計,最後都比全數,條友代人交收可能講到幾多,自己就可以袋到幾多,所以再見到佢就唔好理佢啦
回復 1# 歪不正

歪兄個案真經典,你可以玩番佢轉頭,呢個coins花咗喎,你換個第個嚟啦,咦?呢個仲崩嘅o添……睇吓佢有乜反應:he:
好彩我仲未撞過D咁既買家姐 要3星期之後先交收都已經係極限
仲要咁玩野法...  D五蚊銀都有排唱 :(:(
呢個我都同佢交個手喎,我上次賣第一代嗰啲四驅車,全新嘅,佢開盒睇嗰 ...
C-tong 發表於 12-8-2012 12:57 PM

不過條友成日開新A/C ,真係好難防,最緊要企硬唔好減
交收完結果我得到 N個5蚊+N個2蚊 (total 350蚊)

成日見人拍賣謝絕驗屍官,我買賣都做過,有時都覺得 ...
歪不正 發表於 11-8-2012 22:20

呢位人兄唔係驗屍官, 而係散紙王同埋遲D仙!:DD
死玩robot魂,又住天水圍,個樣仲毒毒地同鐘意用銀仔。。。。
咁似我某個同學既?!
以上咁麻煩對話我會收個劣評都不交收
我試過一次係旺角地鐵交收,條友係收玩具(已見佢收左幾大袋),check 我件好多年前出品嘅超 ...
kkkso04010 發表於 12-8-2012 10:20 AM

佢係咪係DHL同客務中心中間個位交收?
頭像被屏蔽
以前第一次交收個陣我真係用散紙交收的:(....六十幾個5蚊,三十幾個2蚊,仲有唔記得幾多個1蚊....散紙我都覺得唔算係咩,CHECK個度就真係有問題啦:67:
驗屍官遇到真係嘔血,
但佢地提供既娛樂性,真係令人回味好耐:66:

多謝歪不正兄分享!:71:
以前第一次交收個陣我真係用散紙交收的....六十幾個5蚊,三十幾個2蚊,仲有唔記得幾多個1蚊....散紙我都覺 ...
御遠將 發表於 13-8-2012 03:02 AM

60幾個5蚊同我呢次差唔多喎正野:66: