Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【拍賣場月經】對付驗屍專家,唔怪需要先小人後君子

好好笑!拎d 5蚊來搭巴士應該好快用完!:66:
咁又唔好笑得太盡,可能人地真係學生哥一日五蚊咁慢慢儲返黎呢
wlhactl 發表於 11-8-2012 11:32 PM

同意呀,我當年讀書都係$10一日咁儲
只怪而家D中學生不識人情世故,都升高中了,仲係小學雞咁
5蚊都算 反而交收時D對話好笑D:66:
反正收到錢, 而且又肯交收. 我就覺得問題不大。
wlhactl 發表於 11-8-2012 11:32 PM

唔關5蚊事...好明顯係態度問題 :38:

依家D後生 :66:
親身遇到真係激到命都短幾年:x:x
Ching 都好好人,咁有耐性!仲有個買家起碼無交收時出口同你講價,我就試過,個買家cheap 到要求減5蚊,個買家仲係成年人:38:
估唔到有人仲勁過我
平時交收我比幾張20蚊紙,已經唔係幾好意思.高手,高手!
Ching 都好好人,咁有耐性!仲有個買家起碼無交收時出口同你講價,我就試過,個買家cheap 到要求減5蚊,個買 ...
kkkso04010 發表於 12-8-2012 12:12 AM

我試過要求減20蚊,我話咁取消先,結果雙方和平散去,都係個3x歲既大人:38:
估唔到有人仲勁過我
平時交收我比幾張20蚊紙,已經唔係幾好意思.高手,高手!
軒哥仔 發表於 12-8-2012 12:15 AM

20蚊紙我又覺得無問題:73:
唔關5蚊事...好明顯係態度問題

依家D後生
pakho1222 發表於 12-8-2012 12:01 AM

Yes!!唔知係咪特別個類宅男(個買家),行為態度都是古古怪怪咁,唔似識同正常人溝通咁
有怪莫怪,細路仔唔識世界∼∼∼∼∼∼∼∼·:38:
所以我拍賣講明三日定5日內要交收~
講明二手玩具唔好當新,遇到咁既買家我直接小爆佢
識得驗qc擺明係老手,個買家明玩野:45:睇來我以後都要在拍賣上,列明"謝絕收取佔拍賣成交價多於20%的硬幣",費時遇著類似的事件,最後得啖笑。:ice::67: