Toysdaily 玩具日報

查看: 34845|回復: 142

[玩具報告] [價錢帖] Yamato 1/60 VF-1A SVF-26 Cavaliers (圖已修復)

:43:

先報價,後出圖!一勞永逸~~~~~~~:78:

在永不熄滅的菜檔,以現貨價$75X購入!多謝劉老闆!:64:

前言
先前公佈時冇訂,因為感覺又係一模多色系列!點知前一排拎隻Bandai既VF-25出黎變身鬆骨,半夜玩到火都黎!變完硬係唔似官圖,仲要深夜whatsapp問SDF兄弟!

加上見到賓賓賓弟兄玩完狂贊,所以就去劉老闆買左一隻,以解菜毒之苦!

買左返黎,原本諗過滲線!不過隻黑雀又黑又深藍,如果用黑色滲左等如冇滲!如果用銀色滲又唔logic!:(
之後又出街望下d黑色車,門與門之間條隙都係黑色!所以就冇滲到!:78:

既然冇得滲線!咁就痴下貼紙啦!點知一打開本說明書只得四個大字.............「X X X X」 !有冇搞錯呀?竟然冇教點貼!D~~~~~~~:(

最離譜係幅圖,d marking求其到呢............No Step竟然貼響腳眼位同鑼絲位!有邊個可以企響果度呀?痴根!:67:

最後又要出動飛機書!果真好駛好用!飛機友必備!:71:

跟住搵左統合軍空母既patten黎痴!因為Cavaliers都係統合軍空母,只係大家編隊唔同,書既係SVF-9,黑雀就係SVF-26!:78:

痴好哂!打層雙星蠟!好!出發~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:43:

起飛啦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:43:

有雷暴...................落雨好收衫啦.......................變形!:*

人型Mode,有野講!:51:

小弟就拎左重甲既隨肋底黎用!:67:

另外,圖中出現既飛機凳係淘寶貨!屋企既小朋友千祈唔好學呀!:74:

好嘞......尾聲嘞................有請特別嘉賓!:64:

***福卡:比番個隔肋底比我!快d!***

後記!
一隻黑雀,第一日拎番屋企即刻開盒痴貼紙,又要搵資料、又要飛邊.........一玩就3個鐘!

第二晚,同隻雀打蠟,變下身,望住欣賞,好鬼正!

尋晚,冇出街同佢開壇影相!估唔到由8:00可以影到2:30,而且過程仲係好開心果隻,一d火氣都冇!

影相中途,仲突然諗起搵個DC相機三腳架,整左個飛機座!

黑雀,認真抵玩!

笨大?吐........:76:

後後記!
今次Yamato老貓燒鬚!個雀盒出左兩個錯處!:67:

1. 有見30周年版,隻隻都有「隔肋底」同埋外置式飛機凳送,但係隻黑雀就冇!:53: .........雖然盒面話有送但其實係冇!

2. SVF-26打左SFV-26!有冇搞錯呀?:67:

完!多謝收睇!:64:
沙發先。。。。。。。。。。。。。。。。。:43:
嘩!錯版盒呀!!!:handshake:
擺得十年八年應該可以炒貴兩三個大餅架!!!
樓主請問乜菜檔開番咩?可否PM我地址同價錢??!真心膠問架!!:handshake:
嘩!錯版盒呀!!!
擺得十年八年應該可以炒貴兩三個大餅架!!!
sundaydriver 發表於 11-8-2012 12:55 PM

係呀快槍齋!個盒我都唔諗住掉!:)

家下仲有雪梨紙包住架!我用一個餅讓比你吖!:handshake:
樓主請問乜菜檔開番咩?可否PM我地址同價錢??!真心膠問架!!
sundaydriver 發表於 11-8-2012 01:01 PM

你問亞賓啦!煩!:67:

講明呀!我唔答人點樣搵菜檔架!我好小上網架!:64:
係呀快槍齋!個盒我都唔諗住掉!

家下仲有雪梨紙包住架!我用一個餅讓比你吖!:hands ...
常威 發表於 11-8-2012 01:02 PM

我去下午茶先,如果果度有䓤油餅食,我留一個同你換個盒丫!:65:
你記得留畀我喎!!
好好睇既 POST 呀

打燈靚,相清,貼哂貼紙

仲有自制 STAND 添

我個 POST 可以收埋嘞:$

以後有師兄問菜檔既資料靠你LU:71:
你問亞賓啦!煩!

講明呀!我唔答人點樣搵菜檔架!我好小上網架!
常威 發表於 11-8-2012 01:04 PM

咁橋既!我係新手黎架,又好少上網。。。:(
乜上網可以搵倒劉生咩??!點搵你呀。。。呀佢呀!!
乜咁"齋"呀:34:等我黎讚下好先
好好睇既 POST 呀

打燈靚,相清,貼哂貼紙

仲有自制 STAND 添

我個 POST 可以收埋嘞

以 ...
benbenben4213 發表於 11-8-2012 01:09 PM

唔通你就係賓賁賓弟兄??!9養9養!!:love:
唔知你去開邊度買菜呢??!都係真心膠問架!!
乜咁"齋"呀等我黎讚下好先
巴武藏 發表於 11-8-2012 01:12 PM

至 “巴”閉係你啦。。。唔我阻我洗版啦。。。:78:
認真

真係玩得開心過玩 BANDAI 菜,唔驚括花、唔會玩到發掹憎、更加唔駛為變唔番飛機而拆哂 D 鏍絲自己組合過

YAMATO 出既 VF-1 真係無 L 得頂
唔通你就係賓賁賓弟兄??!9養9養!!
唔知你去開邊度買菜呢??!都係真心膠問架!!
sundaydriver 發表於 11-8-2012 13:12

唔好意思,我諗師兄你認錯人嘞

我係賓賓賓,唔係賓賁賓呀

:65:
唔好意思,我諗師兄你認錯人嘞

我係賓賓賓,唔係賓賁賓呀
benbenben4213 發表於 11-8-2012 01:16 PM

唔好意思,係因為樓主咁寫,所以我先有所誤會。。。:64:

前言
先前公佈時冇訂,因為感覺又係一模多色系列!點知前一排拎隻Bandai既VF-25出黎變身鬆骨,半夜玩到火都黎!變完硬係唔似官圖,仲要深夜whatsapp問SDF兄弟!

加上見到賓賁賓弟兄玩完狂贊,所以就去劉老闆買左一隻,以解菜毒之苦!
常威 發表於 11-8-2012 12:52 PM

咁唔知邊位先係賓賁賓弟兄??!我想約佢出黎摸位杯底傾下。。。:35: