Toysdaily 玩具日報

查看: 18480|回復: 77

[個人收藏] [價錢帖] SR合金超能加爾 之 勇者急先鋒 (首頁加PS圖)

:78:

先報價,後出圖!:67:

姑仔(淘大)35x!

前言
基本上同實際上,我係唔識呢隻野!我買佢既原因,係因為之前去完魂展,見到呢隻野個seafood插住左個座,我覺得幾好睇同幾好用!所以我至買!:78:

點知買完睇吓個whatsapp,我既線人賓賓賓話響ins見到有齋座賣,售$120!.................Oh SHEEEEEEEEET

好!唔開心既野唔好理佢嘞!我地睇玩具~~~~~~:43:

機械人一隻,唔知故事背景,只知道唔滲線就冇野睇!滲完係靚左,但係冇感覺!亦冇打算上網追究原著係點樣、有乜絕招!不過.........

唔滲由自可,一滲完真係另有一番新景象!原來心口有MG字樣喎!:Q 係咪英國小跑車牌子呀?

下身關節都OK!不過最衰腳板係一塊過,冇分兩折,失敗!:67:

齋齋地,玩住空手入白刃先!:)

Warmblood,係你迫我出手架!:*

小LM劍!:43:

嘩~~~~~你睇吓幾幼、幾可愛!:handshake:

耍劍! ...................肉女劍法.....十分勇猛.........我被你傷刺傷.......刺傷...........:)

:62: 好!用念力!將小LM劍變成.............

.................小巨LM劍!:$

~~~~~~~~吼~~~~~小巨LM賜我力量~~~~~~~~~~:*

係咪覺得個劍柄好長呢?:65:

......................因為我插錯左囉!:35:

小巨LM劍仲可以分身,變成Dui巨LM劍!(註:Dui = Duplicate)

Dui巨LM頭尾插!:*

追!:blame:

當Dui巨LM去到最熱血、最火爆既時刻,就會變成.....................:36:

........................巨LM正袖系劍!:*

袖裡劍就見得多,有分正袖同副袖就真係小見!超能加爾果然與別不同!:67:

絕招........................:blame:

電巨LM 波皆HKC!:blame:

後記
- 玩左兩晚,超能加爾係有d特別,但唔係外型、唔係顏色,唔知點講!對左佢幾日,好似發生左感情!

- 要讚係佢好多關節都係雙關節!尤其是個膊頭,手爭,設計得好成功!

- 明眼人一睇,大脾位上下分開連動,一睇就知係bandai出品!

- 要彈既係個stand插位,好求祈,冇窿位,得個C位咬住個褲浪,邊夠力呀?合金黎架!

多謝欣賞,完!:64:

最後多謝好友 滴滴仔 既PS圖!
:@ 常總你係咪見到佢有火車所以入 ar :p
佢要果stand放 非公 咋
Warmblood 發表於 21-8-2012 10:31

非公佢又o岩 :Q
報告隊長,前日行過煙士,價錢已作調整。
我是來留名 !
昨日..係INS..見到個座..都要11草..放棄了:68:
昨日..係INS..見到個座..都要11草..放棄了
老文 發表於 21-8-2012 10:41 AM

個日去完九展既魂展...
出信和某鋪賣五草一個...
回復 11# 小堅

:63:..可遇不可求...:63:
回復  小堅

..可遇不可求...
老文 發表於 21-8-2012 10:47 AM

個陣都要一間間咁問...
有D冇SHOW出黎...
不過IN'S個邊就狼死D...
個日去完九展既魂展...
出信和某鋪賣五草一個...
小堅 發表於 21-8-2012 10:43 AM

個座咁唔值錢ga:DD
個座咁唔值錢ga
yugi 發表於 21-8-2012 10:52 AM

你手上個個呢...
:57:
各位!麻煩由頭睇多一次吖!

頭先撳錯掣,出左一半咋!

唔該!:64:
你手上個個呢...
小堅 發表於 21-8-2012 10:54 AM

原本等人接手,但原來咁唔值錢:DD
ching既分享好有趣:)

p.s.
孖劍始終冇見過有把劍係直既...
原本等人接手,但原來咁唔值錢
yugi 發表於 21-8-2012 10:55 AM

個座唔差...
用黎放魔動王都OK...