Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

好老實, 之前姑主訂價 !*XX 時我仲心大心細, 除左價錢問題外主要係擔心由美國設計師搞, 唔係話佢地技術唔得, 而係怕大家口味唔同 (所以我一直都唔買 Transformer animated) , 不過見 Character 兄現身出黎講, 仲話保證盡力, 我就當試一次本地搞既貴野, 始終自己人D口味相近, 吸收左日本設計既優點同明白我地需要乜, 希望今次整個代表作
個人覺得合金有 60% 已經可接受, 希望唔會為左利潤夾硬將貨就價啦
雖然價升左, 今日都會去訂
請問各位現在訂價多少?
支持本地創作 , 已訂多隻 !
請問各位現在訂價多少?
toys1333 發表於 25-7-2012 01:07 PM

聽講仲未過 2K
睇完都想支持!

只係不停加價令我卻步,我不明白原因,若果D錢落去生產商到,我無問題的。

若落在孤注到,我都無問題,因為明白生意不易做。

但我想知道原因,否則加價不會增加我落訂或購買意慾:78:

若生產商可以同孤注溝通下或講解下就好了:)
小笫真係覺得嘛嘛地!
但咁大隻都OK!
價錢就貴了一點!出左睇實物先決定!
洗完牙行去孤仔体左實物、、、、:66:

見到SIZE有点意外、比想像中大。Size大是好事、
但対生産難度。精密度都系大考験。

以個人経験、尼個Size最後真的能做到60%合金
的話、価格要維持在2K以内是不容易的、用<奇跡>
形容一点都不過分。

加油拉HK15機:71:/

回復 70# character

:74:就憑你是有史以來第一位出來解畫澄清既“第一責任人”我就破例訂多一隻!全力支持本地創作,希望你能為我地廣大既合金迷完成更多兒時既夢:!

http://www.youtube.com/watch?v=3V1o8N7XCqg
唉我訂左  依家話電鍍色   真係好後悔訂左  美國玩具就係玩原色  我係諗住可以粗玩唔怕花唔怕氧化先買  咁先玩得耐  唉依家好後悔訂
唉我訂左  依家話電鍍色   真係好後悔訂左  美國玩具就係玩原色  我係諗住可以粗玩唔怕花唔怕氧化先買  咁先玩得耐  唉依家好後悔訂
唉我訂左  依家話電鍍色   真係好後悔訂左  美國玩具就係玩原色  我係諗住可以粗玩唔怕花唔怕氧化先買  咁先 ...
SOB 發表於 25-7-2012 05:57 PM

電鍍色同原色有甚麼分別?我不清楚......

不過若不想買可以PM我,因為我未訂。
今日用行動支持左本地製作!:$
睇到大家既留言, 真係好感動 多謝大家 我地會盡力做好佢

回覆返1D問題

人貓仔兄提出的透明件, 我地會盡力去滿足佢, 但股位那件可能不太可能, 因個件野己分件分得好癡線, 所以有D難

其它師兄提及的 "光速電神" license, 可能大家要失望啦

因為case 都幾complicate,

小小資料係當年WEP 想同東映買光速電神 改名叫 gladiator voltron, 但唔知咩原因不了了之

而近年東映同 WEP 有D legal issues..東映可能怕麻煩, 所以東映係5會批百獸王, 15機同光速電神license, 至少近年係甘

其實我2面都有問可5可以攞到license, 2面都話5得 so.................

但我地都會盡力再試下, 不過5好太大其望

講返光速電神, 就算攞到都好難做, 個合體比列完全錯..........都5知點做, 重難過15機

至於上色問題, 有大大話 唔like 電鍍色 , 其實我地講既電鍍色同電鍍係5同架

電鍍色係先上1層銀色底油至再上色, 令件product 有 metal feel.

最後再1次多謝大家既支持
睇到大家既留言, 真係好感動 多謝大家 我地會盡力做好佢

回覆返1D問題

人貓仔兄提出的透明件, 我地會盡力去滿足佢, 但股位那件可能不太可能, 因個件野己分件分得好癡線, 所以有D難

其它師兄提及的 "光速電神" license, 可能大家要失望啦

因為case 都幾complicate,

小小資料係當年WEP 想同東映買光速電神 改名叫 gladiator voltron, 但唔知咩原因不了了之

而近年東映同 WEP 有D legal issues..東映可能怕麻煩, 所以東映係5會批百獸王, 15機同光速電神license, 至少近年係甘

其實我2面都有問可5可以攞到license, 2面都話5得 so.................

但我地都會盡力再試下, 不過5好太大其望

講返光速電神, 就算攞到都好難做, 個合體比列完全錯..........都5知點做, 重難過15機

至於上色問題, 有大大話 唔like 電鍍色 , 其實我地講既電鍍色同電鍍係5同架

電鍍色係先上1層銀色底油至再上色, 令件product 有 metal feel.

最後再1次多謝大家既支持
唉我訂左  依家話電鍍色   真係好後悔訂左  美國玩具就係玩原色  我係諗住可以粗玩唔怕花唔怕氧化先買  咁先 ...
SOB 發表於 25-7-2012 05:57 PM

閣下唔要可以pm我,我可以接收