Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

回復 23# chunyin4354

如果無咪唔等.無得玩又唔會死既.
我果隻百獸王係四魚找二果陣入的.如果佢唔係賣果個價,我真係唔會入的,幾有回憶都好.
因為個設計真係差.佢果陣多到水浸,又咁平我先買咋,果陣都好似差唔多出左一年

咁貨始終有賣晒既一日,炒都唔奇.
呢一件機甲艦隊我會用同樣態度對待.

不過都係果句,如果現貨出黎係正既,值呢個價既.我唔會等.
怪的不是玩具本身,是今次販賣既感覺,有點像當年CMS Dancouga Nova既感覺, 同樣有模, 旦就因收唔足訂爛尾收場 ...
加德 發表於 20-7-2012 01:44 PM

俾c兄~~~~講講下我有d擔心 :(
其實我最在意佢個手踭位, 點解咁貴分體之係仲有條野係度?
又, 腳踭有冇關節呢?

怪的不是玩具本身,是今次販賣既感覺,有點像當年CMS Dancouga Nova既感覺, 同樣有模, 旦就因收唔足訂爛尾收場 ...
加德 發表於 20-7-2012 01:44 PM
頭像被屏蔽
港人design...用料方面又冇bandai 咁老屎忽, 一陣o的合金又好似 EX..max factory 果o的爆晒..就惡攪..
俾c兄~~~~講講下我有d擔心
黑色三連敗 發表於 20-7-2012 02:31 PM

你擔心搞到我都有d擔心:80:
你擔心搞到我都有d擔心
fatcheong 發表於 20-7-2012 04:16 PM

因為聽完c兄d分析有d道理~~~希望遲d有好消息派d定心丸過我地訂左既人 :(
因為聽完c兄d分析有d道理~~~希望遲d有好消息派d定心丸過我地訂左既人
黑色三連敗 發表於 20-7-2012 04:22 PM

無問題既 ~~~~~~~~~~~~~~~~

最多咪唔要 d 訂金唔攞隻野囉:DD
回復 35# 源泉立歃

但而家十五機個版權喺美國嗰到,如果等bandai出,我驚我等到瓜咗都。。。。,我驚我瓜咗佢都未出。都係個句啦,係你杯茶,多多錢都覺得值,唔係你杯茶,就算幾平,你都覺得貴。。。
無問題既 ~~~~~~~~~~~~~~~~

最多咪唔要 d 訂金唔攞隻野囉
chal 發表於 20-7-2012 04:48 PM

我都希望佢出到~~~~:26:
見佢係甘加價,即係好多人訂,有單又黠會唔出
至於版櫂問題,鬼佬同孤注夠膽擺上網又放隻版係門囗俾人睇,仲要張圖打埋voltron個名,冇版權的話一早俾人告到甩褲啦,係唔明剩係孤注一個做代理,一個玩哂甘百佳:53:
見佢係甘加價,即係好多人訂,有單又黠會唔出
crazy2012 發表於 20-7-2012 05:33 PM

而家訂幾錢? 佢唔係加左5草野一次咋咩:@
至於版櫂問題,鬼佬同孤注夠膽擺上網又放隻版係門囗俾人睇,仲要張圖打埋voltron個名,冇版權的話一早俾人告到 ...
crazy2012 發表於 20-7-2012 05:46 PM

唔明剩係孤注一個做代理
因為錢作怪!!
正如點解有線播足奧運所有賽事!!
哈,真係唔好意思,其實我唔係想嚇各位C兄,只係玩玩具時間都有一段日子,其實都發生過唔少事情,走數,收錢冇貨比人,呃代理食夾棍,比批發成番轉頭都有,只係想提出自己疑問,同大家討論,

所謂版權我有甘既睇法: 其實好睇持有版權既公司有冇覺得需要做,一間在外國公司要係香港搵人打官司已經唔少費用,緊何況有版權既人會唔會用甘多時間同金錢去周旋,唔係唔會,如果15機國際知名,可以一年有幾憶既生財工具都有價值去做,就等於現在既ko版TF,TF幫孩之寶搵唔少,都一樣懶理,原因佢係做生意,諗過根本冇咩VALUE可言,只要唔係用埋佢個公司名出或人命,其實對佢黎講仲有利,就因為D Third party 野令到佢D野仲好賣左, 所以今次15機就算冇版權,生產商追究既機會可以講係好細, 緊何告既係不知名既有限公司,可能得個殼,告左都係得個吉.

其實如果係一間穩健,有版權既公司,點會連一個介紹自己product, 靚靚仔既一個網址都應該有個掛, 冇版權好似d同人都有啦, 宣傳少到甘,可來可以大賣呢?個先係我最唔明既地方....

只係發表我個人意見, 亦都好歡迎有關人事出黎解釋,消除訂購左15機既各玩具迷既懷疑, 謝謝大家睇我既口水文,THANKS