Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

其實開頭話出時我都好開心,打算去番買開既玩具店到訂,不過當知到只有孤x有得訂,就覺得好奇怪.所以開始做左d ...
加德 發表於 20-7-2012 09:15 PM

我+分同意師兄論點! 但係我係玩玩具, 正版又好, 第三廠商又好, 不知明廠又好, 係好玩具就會買.......之前強國隻+五機都出得好ok呀。我好希望佢出到呀! 之後比人告個價仲升得勁! 好似之前壽屋隻曉擊霸Boxer就係好列子。如果出唔到我覺得係玩家損失.....:67:

嗱嗱嗱....我唔係孤仔打手呀!:74:
:58:一百幾拾蚊買個希望一D都唔貴吖!
其實開頭話出時我都好開心,打算去番買開既玩具店到訂,不過當知到只有孤x有得訂,就覺得好奇怪.所以開始做左d ...
加德 發表於 20-7-2012 09:15 PM

師兄, 見你甘多意見就等我澄清下

我就係付責生產這產品的人

亦係之前生產GDX gaiking, 1 meter 柯柏文等玩具的人

這只Voltron Vehicle Force 是我們和美國WEP拿 License 生產的,( Voltron 的版權持有公司叫 World Event Productions, 係美國公司, 唔係澳州公司) 唔係你講的老翻, 無版權. 我亦唔明同toynami 有咩關係, (即係如果Yamato 出件玩具, 你問Bandai 做咩唔宣傳?)

大家用心想下都知, 我地會唔會投資幾百萬做老翻? 又會唔會用咁長時間做甘多野來騙大家那1, 2 百蚊 depoist = =

當有2千人訂, 每人比1百蚊先得 20萬 ==" 唉..................點騙

我地的license 只 cover 亞州  1 部份地區, 因 mattel 拿了Voltron Lion Force 的美國版權
我地亦唔可以明目張膽地在美國賣, 版權是有限制的

今次的產品我們交給了孤注一扭的原因是因為合作開心, 但最大的原因當然是因為錢!

好開心孤注一扭對我們的信任和給了我們一個令我們生產無憂的comittment

正如師兄所講, 生產成本真係好貴, 唔止一層樓既價餞, 無足夠既order 我地真係會有好大問題

大家見到既colour 版係己開模的 1st test mould. 唔係手辦, 套模5月己開近, 而家修改中
當然大家見到的上色版是人手上色的, 未開噴油模, 所以唔使擔心, 這只玩具1定有around 60% 是合金的,這是我給大家的 promise

上色方面我們會盡量上電渡色, 但部份位如合體節位可能要用原色膠, 唔係會甩油, 關節方面請方心, 我們會用心做得很實正的, 我自己也是1個玩具迷, 過唔到自己我唔會比佢出街

最後, 如這產品令大家失望的話, 非常抱歉, 但我們真的己盡全力, 整個 R &D 時間已用了2年, 這玩具可獨立成 15機 及可分成 3 team, 又再合體成機器人,  再要顧及它的造型及可動性, 當中的困難係我地 get 到 license 時 under estimate 左既

再講多次這玩具的info:

玩具名叫 "奇蹟合金 - Miracle Metal Works"

產品編號 - MA-01

生產商: Miracle Production.

web site: www.miracleproduction.com (現在網站在重建中........)

最最後希望大家多多支持

亦係之前生產GDX gaiking, 1 meter 柯柏文等玩具的人

這只Voltron Vehicle Force 是我們和美國WEP拿 License 生產的,( Voltron 的版權持有公司叫 World Event Productions, 係美國公司, 唔係澳州公司) 唔係你講的老翻, 無版權. 我亦唔明同toynami 有咩關係, (即係如果Yamato 出件玩具, 你問Bandai 做咩唔宣傳?)

大家用心想下都知, 我地會唔會投資幾百萬做老翻? 又會唔會用咁長時間做甘多野來騙大家那1, 2 百蚊 depoist = =

當有2千人訂, 每人比1百蚊先得 20萬 ==" 唉..................點騙

我地的license 只 cover 亞州  1 部份地區, 因 mattel 拿了Voltron Lion Force 的美國版權
我地亦唔可以明目張膽地在美國賣, 版權是有限制的

今次的產品我們交給了孤注一扭的原因是因為合作開心, 但最大的原因當然是因為錢!

好開心孤注一扭對我們的信任和給了我們一個令我們生產無憂的comittment

正如師兄所講, 生產成本真係好貴, 唔止一層樓既價餞, 無足夠既order 我地真係會有好大問題

大家見到既colour 版係己開模的 1st test mould. 唔係手辦, 套模5月己開近, 而家修改中
當然大家見到的上色版是人手上色的, 未開噴油模, 所以唔使擔心, 這只玩具1定有around 60% 是合金的,這是我給大家的 promise

上色方面我們會盡量上電渡色, 但部份位如合體節位可能要用原色膠, 唔係會甩油, 關節方面請方心, 我們會用心做得很實正的, 我自己也是1個玩具迷, 過唔到自己我唔會比佢出街

最後, 如這產品令大家失望的話, 非常抱歉, 但我們真的己盡全力, 整個 R &D 時間已用了2年, 這玩具可獨立成 15機 及可分成 3 team, 又再合體成機器人,  再要顧及它的造型及可動性, 當中的困難係我地 get 到 license 時 under estimate 左既

再講多次這玩具的info:

玩具名叫 "奇蹟合金 - Miracle Metal Works"

產品編號 - MA-01

生產商: Miracle Production.

web site: www.miracleproduction.com[/url] (現在網站在重建中........)

最最後希望大家多多支持
謝謝提供資料,等實物好消息!:D:D:D
回復 64# character
師兄有無下一隻既計劃呢:handshake:
睇完澄清後有D想訂多隻:D

亦係之前生產GDX gaiking, 1 meter 柯柏文 ...
character 發表於 24-7-2012 04:33 AM

好有heart...支持!
多謝支持 及將來繼續支持, 謝謝大家
多謝支持 及將來繼續支持, 謝謝大家
回復 66# whitedol

有, 但暫時唔放便講甘多,

可以講既係黎近我地都係專心做"合金玩具"

多謝支持

睇完你寫嘅一段回應,我立時對呢件玩具重燃希望,期望噴油上色版有脱胎換骨嘅表現,但照初版睇個頭同對眼著實細咗啲,唔知家陣仲有冇空間執執佢呢?:73:

2個月前在香港第一次<訂玩具>就系尼隻,因為中意機甲艦隊個
故事(有生之年希望自己監制重拍原作果個劇本),雖然己買齊大
細size舊合金同老番,都系選擇左支持你地。

純粹係買直覺,條片體到你地野心好大,所以我信尼個project系有
玩具心嘅人做嘅。雖然5一定有心就成功,2舊水米同你買鋪大細,
食餐飯都要啦。

加油啦HK十五機(^_^)/
回復 67# samuel6868
:(師兄好有heart,我訂一隻都破產了:help:
回復 71# character
:handshake::handshake::handshake:
努力師兄,係好野就有人欣賞
好彩一早訂左,依家又加價:oh: