Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

回復 41# crazy2012

做生產接單既,唔一定要好生意先加價,冇生意都可以加價,因為要將個總成本除返均佢。
至於版櫂問題,鬼佬同孤注夠膽擺上網又放隻版係門囗俾人睇,仲要張圖打埋voltron個名,冇版權的話一早俾人告到 ...
crazy2012 發表於 20-7-2012 05:46 PM

你未聽過「獨家代理」呢樣野?
其實開頭話出時我都好開心,打算去番買開既玩具店到訂,不過當知到只有孤x有得訂,就覺得好奇怪.所以開始做左d資料搜集,結論係:

1: 假設係有版權, 應該係由版權係手既Toynami做生產(即係出金剛戰神個間), 可惜唔係, 再諗深一層,會唔會好似子公司甘出(好似bandai同megahouse甘),不過又唔係,因為連公司名都查唔到.....(動畫既版權係澳洲既一間動畫公司到)

2: 好我當佢係香港自出, 好似action toy既es/ex合金,Hero 86,Hot toy類型生產, 但都係有批曬比香港其他玩具店唔係獨市(雖然HT都試過...), 獨市真係冇咩利, 一來要坐貨,咩貨品都係一過氣就令人大減意欲去買(除非好平), 仲咩要甘駁一個做曬,除非利潤非常好..

3: 上EBAY完全唔見有人收PRE-OREDER, 話因為冇版權?旦老番10蚊隻既都有幾隻係上面...(其實淘寶都唔見有個下仲驚...)
.
4: 唯一一個網上賣既既來源都好似冇左PRE-ORDER ? 已經FULL左??

5: 冇官網站之前都講過, 搵人整個冇db既網站其實唔係好貴, 同呢個都係最好既宣傳渠道, 我個人覺得好可疑之處就係呢到, 不景我諗既係陰謀論, 我唔方便講, 各位C兄自己想想.

6: 近來出既EX合金真三一, 一出已經4000+, 仲要問題多多. 因為公司係國內有廠, 講起先知而家係國內搵一個噴油工非常難,就算有人工都百幾人仔一日, 可想如果噴15機甘多顏色, 有冇可能平過隻紅白黑既真三一(仲要遲出左兩年都係甘既qc......好疑惑...)

仲有想提提新玩一班既C兄, 有實物,唔代表佢係有個造型模, 一個模可以講係數萬銀以上, 所以有版唔代表佢生產緊..

又再次係再多謝大家係到睇我噴口水.....
Thanks~
我個人覺得沒版權不可以出來接單
但只是個人想到除了BANDAI外
MAXFACTORY  CMS  WAVE 等公司 有名氣 已做開生產多年
出合金質量都是同BANDAI有一定差距   
這沒做開生產的公司   有冇能力做到我反而是一大問題

還是等真的出了先看報導先買了
2K不是小數小
今天下午有空去see see!!
我個人覺得設計絕不差(例如有開關面)
造型比例一定好過舊合金,但精細度卻稍微遜於舊合金...

只是若果最後成品的模造及上色finish同個樣板差不多...
那技術及質量與笨大等大廠出品比高下立見...

至於"可信"程度方面,姑住1/F會唔會為左一件貨走數結業...?

大家思考下自然有答案.....
我就唔滿意佢嘅配色同上色表現,加上個頭太細 ~ 唔算“得”囉!:no:
買返嚟大改。:35:
買返嚟大改。
fadeasho999 發表於 21-7-2012 14:53

...我衷心希望唔好次次都要....
(http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=157084)
回復  leawong

之前出既美版百獸王, d人咪一樣彈佢瘦猛猛, 好似營養不良...但你睇佢而家無論膠版定係合 ...
chunyin4354 發表於 20-7-2012 12:46 PM

百獸王大把人插水價入手啦....
(包括我)
事實勝於雄辯. 放長雙眼.....看誰吹水:36:. 個人申報利益:  我沒有舊合金並沒有預訂新版本.
事實勝於雄辯. 放長雙眼.....看誰吹水. 個人申報利益:  我沒有舊合金並沒有預訂新版本.
lok302007 發表於 22-7-2012 18:43

???????????????????????????
回復 57# 人仔貓

有人認為不錯的產品。有人認為不好的產品或產品負面的消息。誰正確?放長雙眼.
看了實物,如果我訂了的話,我會極度後悔自己做咩咁衝動,現在 thanks god.,事實上我對它冇興趣。
今日我都去左睇版,係上色有小小問題,但條腰又係無得轉,乜宜家出D大合金要加轉腰關節咁難架咩,同我手上的舊版比還是有少少比下去,等到時出左各ching報告先出手:34: