Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

真係好開心可以有玩具生產商老頂係度同我都呢班玩具迷溝通,希望透過意見交流能夠令隻機甲艦隊玩具更加完美

更難能可貴係可以近距離見到機械人初模,可以更仔細了解自己訂的玩具係點樣的。

睇完之後,覺得實在很不錯,不過有少少意見,希望character兄能夠參考參考…

一)雙眼可唔可以整大少少,我覺得大番D會好樣D(請看下圖)

二)條腰可否粗番少少,或腰的戰機陷入一部份係上胸同下盤位,因為而家感覺好似有個小肚腩(請看下圖)

三)我覺得由於合金成份重(好正!有成60%),所以腳根關節位能夠做得穩固D,否則很容易向前傾甚至企唔穩(例如V型電磁俠,巴拉達)(手的關節我覺得用鋸齒會冇咁容易鬆)

(我個人覺得如真的有幸能拿到光速電神版權,除了變形外,還可以做一些替補件來替換中間腰位或大脾部份(現在Bandai的合金魂都係咁做)),以保持外觀線條

小小愚見,請勿介意

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
最衰孤仔加左價:(,唔係的話聽完大大介紹真係要訂多部:DD
咁當然~~~如果唔好賣~~~一定冇下文~~~(不過而家應該過200個人訂左掛)

我知佢地做生意~~~有d設計就 ...
黑色三連敗 發表於 27-7-2012 10:24 AM

唔係好似美版百獸王咁廋猛猛咁就唔好啦。
真係好開心可以有玩具生產商老頂係度同我都呢班玩具迷溝通,希望透過意見交流能夠令隻機甲艦隊玩具更加完美 ...
angelheart 發表於 27-7-2012 11:44 AM

完全同意~~~~:71:
唔係好似美版百獸王咁廋猛猛咁就唔好啦。
mushroom 發表於 27-7-2012 07:51 PM

太瘦又唔得~~~不過前臂如果可以瘦d會好睇d (您睇天使心兄d動畫圖,但又要就比例,唔出外觀重視部件好難攪)~~~昨晚望了試模3秒~~~感覺好大隻同都唔太差~~~~:DD
最衰孤仔加左價,唔係的話聽完大大介紹真係要訂多部
whitedol 發表於 27-7-2012 12:04 PM

佢最初開幾錢訂?
好似!&((:73:
@))訂
我一見有就訂左,依家只等十五機推出,我反而想問光速電神照大大咁講咪無機會出。。。
我一見有就訂左,依家只等十五機推出,我反而想問光速電神照大大咁講咪無機會出。。。
woofai10 發表於 29-7-2012 01:51 AM

唔係無機會出,係無機會拿到版權......:42:
woofai10 發表於 29-7-2012 01:51 AM

應該機會好微勒, 我既光速電神無望勒:$
但希望百獸王可以出過隻新版合金:shy:
真係好開心可以有玩具生產商老頂係度同我都呢班玩具迷溝通,希望透過意見交流能夠令隻機甲艦隊玩具更加完美 ...
angelheart 發表於 27-7-2012 11:44 AM

同意..不過唔知生產商改唔改得切...而且成本條數會大左...:(
應該機會好微勒, 我既光速電神無望勒
但希望百獸王可以出過隻新版合金
fatcheong 發表於 29-7-2012 04:12 PM

百獸王只係出新膠版......
百獸王只係出新膠版......
mushroom 發表於 29-7-2012 08:49 PM

我唔要膠, 我要唔會鬆散既新合金:*
我唔要膠, 我要唔會鬆散既新合金
fatcheong 發表於 30-7-2012 10:10 AM

但百獸王膠品受到好評,表面個樣同合金差唔多,但係唔會過重,玩起來容易
但百獸王膠品受到好評,表面個樣同合金差唔多,但係唔會過重,玩起來容易
mushroom 發表於 30-7-2012 10:16 AM

呃到人呃唔到自己, 真係無人出買返套台版舊百獸王仲有意思:67: