Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 香港將會出英文版Deagostini – 1/8 Vodafone McLaren Mercedes MP4-23!!!

我已着手打磨清理水口模線, 做法決定保留現有原装電鍍色, 因為我覺得而家成件都噴得幾平滑同平均, 我自己都未必噴得到(稍後其他車身parts都會咁做), 翼底會貼上碳䃱水貼, 之後全部上光油拋光, 呢個係第一期我會做咖.
Ching 打磨完唔好上光油住,因仲有二个小零件在o字上面。
又、了開模線係往後日子將会係一个大課题...
其實再想請教各位,点先可以上戴图片,因想比小小相大家分享。
回復 70# sundaydriver

兄台,唔係咁熟就唔好扮了解好喎,:58:

但係既然兄台咁細心睇得出,難得知心友幾時約出黎交流下?:love: :35:

今晚進程:放工行過近銅記橫球嗰間7仔成個貨架都係,好彩岩岩有巴士到救我一命 :43:
回復 91# bowielum

大大係唔係打算逐期買逐期砌?

會唔會有師兄打算留到齊齊整整一次過攪掂佢?
普通郵購多數都係用最平既平郵。。。
如果你樓下管理處有代收服務就最好。。。
要期期去郵局攞 ...
sundaydriver 發表於 28-8-2012 10:07 AM

長遠計都係要訂,因為今日見都唔係間間些粉有,就算有都係將佢掉落書架底,第一日賣都已經咁頹。
不過我冇訂過雜誌,有冇爸打知道d平郵雜誌放唔入信箱,郵差通常會點處理?會唔會放低俾管理處?
回復  bowielum

katsumoto 發表於 28-8-2012 10:54 PM

儲齊要去到2014年4月啊 (如果中間冇脫期),到時先整望住一大堆散件可能會提唔起勁。
所以我會逼自己逐d逐d keep住砌。
回復  bowielum

katsumoto 發表於 28-8-2012 10:54 PM

係呀, 但係實際都係要睇時間同工序追唔追得上

今早我清完頭翼側板水口後用tamiya TS83補噴, 出黎咖效完全同完装色接合, 因為用手機影所以不太清請見諒

回復 97# bowielum

Ching好快手:71: 多謝精美的手工製作分享:71:
我今日響信和見到都買咗,之後響屋企落下間7仔都有得買,立刻叫佢每星期都留一期比我,希望唔會無啦
售後服務竟然咁好!!抵讚!!:71:
Ching 打磨完唔好上光油住,因仲有二个小零件在o字上面。
又、了開模線係往後日子將会係一&#2 ...
大鳥先生 發表於 28-8-2012 10:13 PM

大鳥兄有無FB或者Dropbox a/c?:65:
哩兩個網站既相都可以copy過黎TD!而且都較為穩定!
回復  sundaydriver

兄台,唔係咁熟就唔好扮了解好喎,

但係既然兄台咁細心睇得出,難得知 ...
katsumoto 發表於 28-8-2012 10:50 PM

咁你即係買左未jack!?!:58:
長遠計都係要訂,因為今日見都唔係間間些粉有,就算有都係將佢掉落書架底,第一日賣都已經咁頹。
不過 ...
kaijinx1 發表於 29-8-2012 12:58 AM

我見過平時大大份果d年報擺唔入,佢地會就咁擺响信箱地下。。。不過係有管理員睇住。:67:
但係如果你屋企大廈個信箱位置又開揚又無人睇住,
而又無管理處代收既話,大份野一定會先送上樓,
派左兩次都無人收既話,一係就留紙仔叫你去郵局攞,一係就send番畀寄件人。

所以如果你屋企係咁既情況既話,
我建議你一係用公司地址收件;一係响FB問清楚發行商佢地會點做先。
回復 102# sundaydriver

琴晚失守.... 仲要係想Combo買埋另一本雜誌而由灣仔行到落CWB,然後過左海行左大半個MK都冇,然後再走多轉另一邊既CWB.... 終於可以兩樣野一次過買,但係重點係我揹住左成廿磅既背囊..... :70:

填問卷有F1雜誌送喎!!:65:
http://www.facebook.com/events/350167325067938/