Toysdaily 玩具日報

查看: 84471|回復: 196

[新品消息] 香港將會出英文版Deagostini – 1/8 Vodafone McLaren Mercedes MP4-23!!!

最新消息,根據可靠的情報,Deagostini - 1/8 Vodafone McLaren Mercedes MP4-23將於今年8月中係香港7仔發售。而出版既係英國個邊既Deagostini,雜誌內容全為英文,大家可先到下面條Link睇睇~ (自己加w w w .)

model-space.com/gb/motors/mclaren/

每期賣幾多錢?
有冇得訂全套?

Please allow up to 14 days for delivery. Issue 1 comes for the special  price of £1.99, Issue 2 is £4.99 and each issue thereafter costs £7.99.
The series is complete in 85 issues.

成舊水一期 :70:
85 issues?!!
是否儲齊85期才砌到部車?
85 issues?!!
是否儲齊85期才砌到部車?
DarkKnight 發表於 11-7-2012 10:59 PM

係..... 所以黎緊85個月都唔好..... :59:... 我指唔好唔記得漏買一期 :26:

呢間野都以相同形式出過好多模型,好似架Enzo咁,詳情可睇http://www.toysdaily.com/discuz/thread-157186-1-1.html

回復 3# DarkKnight

呢個係英國的Deagostini出既英文版, 零件係重新分配落85期度, 85期就儲齊, 好似重有訂閱禮品送
係..... 所以黎緊85個月都唔好..... ... 我指唔好唔記得漏買一期

呢間野都以相同形式 ...
katsumoto 發表於 11-7-2012 11:15 PM

以我所知, 發行商有得訂閱, 訂左就唔會走漏每一期

架Enzo真係正 :love:
原來日本版係 65期 x 1,790円@
希望香港版係跟英國版售價,期數65期就good la :58:

回復 7# kaijinx1

日版係65期, 而英文版係85期,
我打聽到第一期係HK$25, 第2期係HK$50, 第3期同之後就HK$75

全套都係 $25 + $50 + $75 X 83 = HK$6300, 真係好抵 :shiny:
香港代理終於做野!!:71:
今次係睇反應之作,哩舖唔掂,都好難想佢再出其他正野。。。:67:
回復  kaijinx1

日版係85期, 而英文版係65期,
我打聽到第一期係HK$25, 第2期係HK$50, 第3期同之後就HK$75

全套都係 $25 + $50 + $75 X 63 = HK$4800, 真係好抵
girara 發表於 14-7-2012 12:17 PM

如果係真既。。。買多部都好喎。。。:shiny:
或者睇下日本神既改裝日記先啦!:$
不過佢既進度超慢。。。:67:
http://deagostini.jp/community/mcl_bbs/detail.php?id=130
回復 10# sundaydriver

日版係65期, 英文版係85期先岩, 全套係 $25 + $50 + $75 X 83 = HK$6300
回復 10# sundaydriver

大大已有? 係就分享下成果俾我地睇下, 多謝先~
回復 13# girara

HAHA!! :( 我都未砌呀。。。哩部。。。
因為佢唔似ENZO真係砌埋就得,佢某d地方係真係要好似真正模型咁打磨同上油。。。
組合起上黎亦唔係咁輕鬆,上水貼更加唔好以為係件易事。。。
所以唔係真係有砌開模型既人,一定要諗清楚,
可能最後85期就係咁擺响度封塵。。。

btw,如果唔拆包裝,我諗85大約要裝滿7-8個大紙皮箱;
如果拆包裝的話,模型就可以放晒入一個大膠箱裡面,而85期書刊都要放滿一個A4紙箱。
(包裝既意思係每期都會用一個紙盒入住,該期配件會再有獨立膠袋或吸塑包好。)
回復 8# girara

呢個價都幾吸引。
不過最驚都係出出o下爛尾。英國出到第幾期?