Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 香港將會出英文版Deagostini – 1/8 Vodafone McLaren Mercedes MP4-23!!!

我係第一次攪咁大部車,日後應需要使用大量碳䃱水貼,膠喉,喉咀喉碼等等改造,另外第一,二期我會買多兩份,組合頭翼作獨立擺設
我係第一次攪咁大部車,日後應需要使用大量碳䃱水貼,膠喉,喉咀喉碼等等改造,另外第一,二期我會買 ...
bowielum 發表於 28-8-2012 02:06 PM

Bowie兄似乎有改開F1喎!!:handshake: 有無作品可以up上黎畀我地欣賞下??!:64:

以前有砌過一部Tamiya 1/20 MP4/4,其他砌老電多,但係好皮毛,無砌好耐喇,早排見到呢個post,之後被打動了
以前有砌過一部Tamiya 1/12 MP4/4,其他砌老電多,但係好皮毛,無砌好耐喇,早排見到呢個post,之後被打動了 ...
bowielum 發表於 28-8-2012 02:49 PM

睇模型書睇人地改就睇得多。。。自己落手落腳砌仲要改埋真係好少。。。:67:
其實哩部要就咁砌埋都已經唔係易事。。。

btw,你有無興趣入果部MP4/4?:58:
有,希望香港下一部會入啦!
我想問大家會唔會,或者咁講,日後可唔可以post組裝或改裝咖流程同相片喺度大家分享?
好丫!!:71:
你諗住去邊度入水貼?

不過哩部我應該會就咁砌。。。:67:
回復 68# sundaydriver

我今日食午飯都見到,但第2期$50,第3期$75,......我都放低左,怕後面好貴:cool:
回復  sundaydriver

我今日食午飯都見到,但第2期$50,第3期$75,......我都放低左,怕後面好貴
mkyfk 發表於 28-8-2012 03:23 PM

其實相對起日本版黎講,全套$6300已經好實惠架喇。。。:67:
而且每個星期咁買,都唔係太覺肉赤遮!:71:
我去7仔買嗰時見到第二期
如果我唔係日Q日捕住本嘢出未真係會以為自己miss咗
定一定神以為玩一二期同時推出
再睇清楚啲件一Q樣,份份都係第一期,係得一本第二期(但件係第一期)
睇怕入錯咗,大家買時留意吓,雖則話志在模型件,但都無謂少一期丫

另外我幾期待有土炮改件
上面見有師兄玩開都應該知啲金屬蝕刻片
什至膠件大包圍都好有水準
更加唔駛講飛邊薄水貼
而且都唔係話唔會出冷門車款
何況呢鋪係各大仔有售,仲可以食埋外國水
有人出都好合理

搞到我都唔知郁唔郁手好,
又怕郁手之後有靚補品
但唔郁手的話積多幾期又係好似其他模型咁等責倉.....
回復 84# sundaydriver
但我還是想他出機械人個set, 是就無走雞囉!
回復 82# sundaydriver

淘寶
我都入手鳥,因想睇下係咩東東......
發現原來唔係(香港迪亞哥)出版,而係(時信)出版
恕小多即疑,佢會唔會同香港代理有抵觸?
不過點都好,如果今次佢成功左,以後大家一定會有更多好野玩...
回復 85# 不肖生

如果想砌得靚,
手一定郁要郁...因其實佢果D開模線都幾得人驚......
如只想直做攪好個車身,我想有人出張水貼已夠鳥...
我已着手打磨清理水口模線, 做法決定保留現有原装電鍍色, 因為我覺得而家成件都噴得幾平滑同平均, 我自己都未必噴得到(稍後其他車身parts都會咁做), 翼底會貼上碳䃱水貼, 之後全部上光油拋光, 呢個係第一期我會做咖.