Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 香港將會出英文版Deagostini – 1/8 Vodafone McLaren Mercedes MP4-23!!!

回復 135# xu19881221

我是訂的,代理每期都會寄給我,仲有3份訂閱禮品架~
今日先得閒拎本F1 Racing 雜誌黎睇。:78:

請問一下,有無人知用咩膠水"痴"埋d件?
可唔可以介紹下!
請問一下,有無人知用咩膠水"痴"埋d件?
可唔可以介紹下!
skybenny 發表於 19-9-2012 11:27 PM

佢既膠件係ABS膠,所以要用ABS專用膠水,類似哩隻:

另外仲要買多隻係金屬黏膠既,類似AA膠,
不過你可以先去模型舖問下,佢地一定答倒你!
今日終於換左3份訂閱禮品啦!

最鐘意係個1/4 McLaren MP4-23軚盤模型,都係Kyosho出品。而頂車隊鴨舌帽就有黑帝同畢頓既簽名。

回復 140# maxine

好靚呀。。。。。:handshake:
真係心大心細。。。唔知仲有無呢?!:67:
回復 141# sundaydriver
回復 140# maxine
我只想要個1/4軚盤:D
報到先... 係FB果邊有出過下 post...

話說,如果要將車身做鏡面處理,要用d咩野處理?
仲有...有咩碳纖水貼比較好用?
報到先... 係FB果邊有出過下 post...

話說,如果要將車身做鏡面處理,要用d咩野處理?
仲有...有咩碳纖水貼 ...
PowderGuy 發表於 20-9-2012 10:26 PM

你意思係响現有既銀油上面做鏡面??好似唔得固喎。。。:(
想令d就可以打臘,要鏡面最可行既方法都係洗晒d油再噴過。。。

至於carbon水貼,有ching話响淘淘搵倒,
不過比例啱唔啱就唔知勒。

其實砌到後期係會有少量畀車軚骨架用既carbon水貼送埋,
不過只限面睇倒果層,如果你想全個表面都包晒就需要買勒。
回復 143# PowderGuy

可以到下底2個網站度睇下:

f-artefice.shop-pro.jp/?pid=39088004

hlj.com/scripts/hljlist?GenreCode2=all&Word=1%2F8+MP4%2F23
有d怕堆水貼一年之後都無貨 :31:
回復 136# maxine

请问83期的话,您一共是多少钱定的?他不能一个季度一个季度订阅的吗?一起订的话好贵啊!

想知今期第四期個包裝連唔連吸塑?雖然唔係幾環保,但我見信鵝啲書屋係本書加膠袋仔裝住啲件,唔知係唔係為左慳位,但部件唔係獨立包裝,其實係有機會花左個喎.....

更新:
今晚響七仔見到有貨,今期真係冇用吸塑裝住部件,應該係我響信鵝時睇錯左咯。
終於完成個前翼啦!:43:

回復  maxine

请问83期的话,您一共是多少钱定的?他不能一个季度 ...
xu19881221 發表於 21-9-2012 11:50 PM

全套係85期,每個星期一期。:65:
向發行商訂的話係唔一定要訂晒全套,你鍾意可以訂一期試下,
不過如果你想要訂閱贈品既話就要一次過最少訂四十期(如果仲有贈品既話)。