Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3A,取消曬我既ORDER,令我失望透頂!!!!

其實你講得好岩,我知佢地都"哽唔落啖氣"
所以一拍兩散呢個做法我可以理解同勉強接受
如果我係個老細我 ...
edmund 發表於 5-5-2012 02:10 PM

如果樓主無我咁癲,話唔玩就唔玩,又或者對3A 仍有大愛,
有如其他大大所說,可以試下寫道歉信,睇下有無灣轉.
當然要先問下自己值唔值得先:38:
回復  edmund

明白。

可能樓主在將來相同情况下, 都係唔好先用粗言啦, 事實上跟本解決不到件事 ...
chankb 發表於 5-5-2012 02:14 PM

可笑是MISTAKE係佢犯, 但我要配合
我要都要抽時間去回水, 而且我直情INFORM佢話我會回水
所以真係冇驚過
回復 77# Oldcat

都玩到反咗面, 現在遲咗d....  
加上樓主話佢己巳同3A道咗歉, 不過樓主末有貼出, 所以唔知3A同什麼理由拒絕咗o
I dont know, whos wrong and whos right, but theres no need to use foul language to solve problems
如果樓主無我咁癲,話唔玩就唔玩,又或者對3A 仍有大愛,
有如其他大大所說,可以試下寫道歉信,睇下有 ...
Oldcat 發表於 5-5-2012 02:18 PM

老貓兄,REFUND都ACCEPT左,仲道咩歉好?
所以我係算數了,況且我當時已經知道自己失言,有道歉的
回復  Oldcat

都玩到反咗面, 現在遲咗d....  
加上樓主話佢己巳同3A道咗歉, 不過樓 ...
chankb 發表於 5-5-2012 02:24 PM

我冇send過formal既apology letter
不過我下一個mail已經即刻道歉了
here is it:
回復 78# edmund

佢犯mistake同你keep住d錢唔放係兩回是。因為告你的是盜竊罪, 別人犯 mistake 引至你犯罪只能用作定罪後求情減刑的原因, 與判決你有否犯盜竊罪冇太大關係。主控只要令法官相信你無心回水便大條道理去砌你。

冇驚過可能是對盜竊罪的不了解, 大把人口講咗會回水, 但又keep住d錢最終都被入罪。因為事件巳發生近半個月, 都係小心d好。

回復 82# edmund

"I apologize for what we said" 而唔係
"I apologize for what I have said" 其實有分別, 前個句係講自己同對方也有錯, 不過我對自己及雙方的說話一同道歉。

見到信中, 其實3A也比了他們的理由去close account 同 cut order....就係封有粗口的信件

Anyway, 希堂大家也上了一課吧。
Funny, I guess that is why their customer services are crap, there was no 'service' at all, and pe ...
chanedw 發表於 5-5-2012 01:55 PM

討論前唔該先尊重別人意見。另外 intention 唔係寫咗話會回水就叫有,事實係未回。

呢個 post 我回樓主亦只希望事情可順利解決。
講粗口唔尊重人,成日答d客唔鍾意可以路玩,你可以退訂!呢d好尊重d客咩!
我唔係要大爺咁嘅招呼,但都唔係咁輕視d客囉!
討論前唔該先尊重別人意見。另外 intention 唔係寫咗話會回水就叫有,事實係未回。

呢個 post ...
RRAAYY 發表於 5-5-2012 02:45 PM

但件事係我主動講番比佢CS知,如果唔係可能佢地而家都未NOTICE到囉
當然我都聯絡左3A,講左個限期比佢地知喇
大家可以放心
玩 玩具都係求開心啫 , 正如朝早去做運動 , 都係想舒緩身心 , 但見好多人都做到苦口苦面 , 咁又何必呢?:38:
另一個問題係: 3aa會員有 24小時去訂 Ambush, 點解樓主都解決唔到個問題?
(我第一次訂,用左firefox 同chrome唔得已經馬上轉IE, 依樣野咁簡單的事情唔係唔識吧?)

令外我想講, 付款有問題, 好多時唔係公司問題,而係paypal 方面support唔夠, 佢地對各explorer的support都非常不足! 信用卡保安都係另一個因素,兩面都相當煩惱
我都係用24小時去申請paypal同3A login,最後試左半日先買到AMBUSH....

的確係經常ERROR好麻煩...但都總好過去HT排隊少少...
另一個問題係: 3aa會員有 24小時去訂 Ambush, 點解樓主都解決唔到個問題?
(我第一次訂,用左firefox 同chro ...
mansiu123 發表於 5-5-2012 03:00 PM

師兄,我個ERROR MESSAGE係咁既
你見到個咁既MESSAGE你第一時間會做D咩?一樣都係轉BROWSER?
我當時就係咁EDIT自己既BILLING & SHIPPING INFO