Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3A,取消曬我既ORDER,令我失望透頂!!!!

打開門做生意就一定要做你生意?
你會告apple cut你d iphone單嗎?

講多樣野你知
匯率令你蝕錢
d 錢唔係 ...
pyromaniaa 發表於 5-5-2012 12:48 PM

大大好嘢,實話實說:71:

滙律差價實為Paypal利益,有係Ebay買開嘢應該也很清楚,
再講咩公司咩服務都好,你做老板比人一野"乜 U!"
唔釘你account至出奇, 其實點情況都可以大家協商,去到盡只有拍枱

做得生意嘅都望和氣生財, 出得手就代表佢地哽唔落啖氣
睇怕樓主以後一係愛恨分明玩少範,一係就要揾下D咩"7仔","Y拍"幫手了!:78:
我同d朋友玩3A, 8:45就互提起身, 大家login定, 清楚曬冇問題9:00就訂野, 你可以笑我地玩玩具做咩要玩得咁辛苦, 但我可以同你講3A係我玩具人生中玩得最開心的一間公司, 大把鬼佬零晨起身訂野. 人地都冇你咁小家!

自己一早知道真心中意, 就好心早10-15min check 下firewall 同電腦, 唔好一尾話人system有問題話人有生意唔做! 真心中意一件事/一個玩具,係唔會搞到要用粗口話人地cs同到最後比人del account咁"樣衰"的!
回復  DIG

樓主都話收咗3A最終settlement囉, 佢行為上已經接受咗refund 啦. 你總不能一邊說 ...
chankb 發表於 5-5-2012 01:39 PM

我未收"最終settlement",我只係ACCEPT REFUND咋,即係收左我比佢D錢,但比原來少左約HKD200,另外再加多USD180,不過我會退錢放心
至於邊個冇品D就不評喇
樓主別勞氣,玩玩具姐!你先用粗口罵人是不對的,但3A CS在這事上處理手法也有問題。可否先心平氣和同3A settle 成件事?另外,樓主也可考慮去consult消委會有乜可以做。這樣消委會可跟進及日後如可加強保障消費者上網購物的權益!
我同d朋友玩3A, 8:45就互提起身, 大家login定, 清楚曬冇問題9:00就訂野, 你可以笑我地玩玩具做咩要玩得咁辛 ...
mansiu123 發表於 5-5-2012 01:40 PM

我唔係一早起身?我請埋假添呀
我知可能SET C多人爭買唔到正常,我冇因為呢個原因發火
但SETA同SETB我真係有充足時間ADD入CART
起碼ERROR左去番去MAIN PAGE都仲見到有
同埋我想問如果比係你,連續兩日都用唔到3AA個ACCOUNT買野你火唔火先,你買3AA個MEMBERSHIP把托?
玩玩具既野,最緊要開心,玩/買到條氣咁唔順,俾我就唔玩啦!
回復 64# edmund

其實樓主忘了整件急轉直下小事化大, 也是由各下去信小3A所引起的, 但現在把這片段切去而只看3A的反應算不算公度呢。

其實你accept咗3A 部份或全部refund, 就係接受咗3A退全訂的建議嫁。

噤你退回$180元比3A未先?
我唔係一早起身?我請埋假添呀
我知可能SET C多人爭買唔到正常,我冇因為呢個原因發火
但SETA同SETB我真係 ...
edmund 發表於 5-5-2012 01:47 PM

冇錯,
呢個情況真係幾火,,,,,:52:
I have exchanged various parts 3 times for 3A product, so far ok and every time they have sent a new ...
RRAAYY 發表於 5-5-2012 12:20 PM

Funny, I guess that is why their customer services are crap, there was no 'service' at all, and people like you accept these sort of crappy 'service'.

So what if they were scared at? It is not accepted, is this written anywhere in their terms of usage? Cancelling all previous pre-order without even a warning is even worst.

It's like their so called 'customer service' department is looking for their customer to 'provide them with service'...

3A made the stupid mistake of doubling their refund, the forum thread owner already said he intended to return it, but is working on the currency conversion rate, how is this 'an act of thief'...

Maybe you should keep your valuable opinion to yourself.
可能我好彩,用唉瘋買到限定jc,用公司部陳年xp機買到set a b,溝通到要爆粗都預左無彎轉。。。。玩具姐,玩少間羅
回復  edmund

其實樓主忘了整件急轉直下小事化大, 也是由各下去信小3A所引起的, 但現在把這片段切去而只 ...
chankb 發表於 5-5-2012 01:53 PM

我未,同埋係USD180
同埋我冇話唔接受佢REFUND喎, 當然我接受的原因唔係因為我認錯,係因為我唔想煩咋
最後既係如果佢4月10日有用心幫我ADDRESS個問題,我一定冇咁火
因為4月17日REAL STEEL都有咁既問題我先燥
如果咁睇又係邊個錯呢?
對ching遭遇深表同情.
3a係呢方面真係好q黑人憎,我都已經由fans既心態轉為顧客既心態去對待呢間公司.
大大好嘢,實話實說

滙律差價實為Paypal利益,有係Ebay買開嘢應該也很清楚,
再講 ...
Oldcat 發表於 5-5-2012 01:40 PM

其實你講得好岩,我知佢地都"哽唔落啖氣"
所以一拍兩散呢個做法我可以理解同勉強接受
如果我係個老細我都未必頂得住個客
仲要係幫襯左好幾次既MEMBER,去講粗口罵我建立左既關係同信心一次過冇曬
所以最WISE既方法係唔好比件咁既事發生

我因間都搵律師告apple cut我單先
apple有責任補償我損失~
pyromaniaa 發表於 5-5-2012 12:56 PM

如果照樓主講,佢嬲先出粗口,亦有道歉,而我相信無人第一封e-mail就用粗口問野~!!
我相信apple cut單,cs唔多唔少都比人問候過,apple cs有無叫過你唔鐘意咪唔好買apple d產品~人地都好清楚解釋點解cut你單,禮禮貌貌咁啦~~更加唔會你問候2野,blacklist你以後唔比買apple啦~!!同埋訂apple,人地無收過你錢,同係只hold左你信用卡限額,補償你咩損失??

回復 72# edmund

明白。

可能樓主在將來相同情况下, 都係唔好先用粗言啦, 事實上跟本解決不到件事, 更令件事愈演愈烈。

我同其他大大早前提你keep住個US$180係有機會犯上官非的, 只係唔想最壞的事情發生啫, 唔係話要拉你, 畢竟件事已發生超過十幾個工作天了, 3A又書面叫過你回水, 樓主已經好難在刑事法庭上去証明自己有心退回金錢。要小心。