Toysdaily 玩具日報

查看: 18618|回復: 96

[分享討論] 都經已有EX,依家仲出神話,咪即係一開始就比人哋落後?

就好似PS3新出時,都仲有新GAME係PS2度出咁囉
咁又唔可以咁講
有3ds, 都仲有好多nds game 出
同如果有 ex, 打後所有角色都出ex
咁咪會同以出嘅好唔統一
聖衣神話 同 聖衣神話ex 算係兩個系列
只係可以互動(一齊影情景)
都唔係ge~~~:78:
神話本身已經係一個品牌, 仍然有fans喜愛:78:
我玩開神話...未想過入ex...往後都只買神話....
Coz Bandai cant issue all chara @ EX

I think U love what buy what is ok

No need to worry which series

* I used this method over 10 years la :73:
始終有D又未至於出EX咁強,好似係呢隻,出EX?﹗可能冥王、三巨頭、死睡神等等都會話︰「你何得何能呀?﹗」
而且,如果無EX既話,你話出埋女神聖衣之後重有邊個出既款可以令神話FANS買呢?所以EX同埋神話同行,神話完左都可以睇到EX12個之後可否再行落去,好似而家既12"星矢暫時都無左聲氣,下一隻會幾時出都真係一個問題,要睇市場,希望佢係出返雅典娜之後先再出EX,唔好唔出神話呀﹗

睇到樓主既圖之後,覺得最後一篇既圖就好似回應緊樓主既題目︰

你講咩野話?﹗係唔係想食我一招「生存慾望」呀?﹗
其實好簡單......舊神話出左八年...根本已經積左好多擁躉...
所以再出埋其他人物都絕對有空間.....
而且未必個個會轉玩EX...就要賺盡那班擁躉既錢.....

一句講晒笨大就係要賺盡神話舊擁躉 , 新舊神話擁躉 , 同只玩EX
既人既錢........可能星矢玩具既市場真係好大掛....
如果唔掂既LINE, 笨大絕對唔會冒半點危險...
冥王神話出兩隻就收皮...就係個好例子...
各有所愛^^~~~~~~~~~~:61:
EX出的進化版,另一條line來的。
所以沙娜都係出神話,不是EX。
情報區有人想買返冥巨蟹
有人回叫佢等ex出
等!? 等幾耐...
ex出齊12金都起碼2年... 都講埋會出5子
等ex出? 等3年, 再一次8年? 無了期??
我認為笨大就係知有D人想玩另外仍未出的款...
而EX程序上又應該要出主要角色先.....

咁而家舊神話系列可以山卡啦角色賺盡水尾...
EX又大大聲聲出高質主要角.....
仲唔食晒你地鍾意星矢玩具既平民百姓既錢!!!!!!!!!!

玩星矢玩具.....從來要有兩大條件....
一係要有米.......二係要有耐性.....
而家先想玩冥蟹咁雕轉...一係玩舊蟹...
一係等多至少兩年啦....:52:
玩大系果隻冥蟹都係一個好主意....支持本地創作 :43:
我認為笨大就係知有D人想玩另外仍未出的款...
而EX程序上又應該要出主要角色先.....

咁而家舊神話系列可 ...
薜安 發表於 2-11-2011 11:09 PM

"玩星矢玩具.....從來要有兩大條件....
一係要有米.......二係要有耐性....."
仲要有地方擺放:71:
出完神話版,收歡迎咪幾年後出EX版.....