Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

MAY  

剛過去左既15th又係MOTU開賣既日子~ 今次總共推出3隻角色,包括80年代既Stinkor(臭鼬鼠)仲有一隻SPACE(太空HE-MAN)的角色Slush Head,而最後一隻係早前新設計的新角色Mighty Spector~

(1) Stinkor

]

(2) Slush Head

(3) Mighty Spector

2012年仲有半年,角色會繼續推出,6月後會推出的角色包括:

(1) Griffin Horde Prime

(2) Snake Man-At-Arms (includes issue 2 of mini-comic)

JULY

(1) Spikor

(2) Snake-Men 2-pack (see header image of post)

SEPTEMBER

(1) Frosta (running late, got bumped to september)

其他未有發售日期

(1) Sir Laser Lot

你可以買Loose或是補買多一隻~ 之前都減過價! 就算武器pack我估會出權仗機會較少!
玩具烈士-奇雲 發表於 22-5-2012 12:33 PM

Thank you! 我都有諗過,但loose都要百幾二百,隻玩具買個時先二百左右,再投資咁多落去有D難取捨...
回復 88# 玩具烈士-奇雲
Draego-Man真係一絕. 可惜mattel好cheap, 原本舊年sdcc擺display時, 4H做埋配件包括盾牌及鞭, 不過Mattel話因為成本問題話唔包括. 依家改左把烈火劍.
2012年仲有半年,角色會繼續推出,6月後會推出的角色包括:

(1) Griffin Horde Prime

(2) Sna ...
玩具烈士-奇雲 發表於 22-5-2012 02:38 PM

這款 Horde Prime (至尊千面魔?)
頭盔裡紅色的臉將會是200X版的 Hordak face ! 相當期待這款~:46:
(被e-Bay的初模賣家給公開了....)
資料來源 h t t p : //toynewsi.com/news.php?catid=13&itemid=18702
頭像被屏蔽
Spikor 同鷹獅獸先係我最想入的......
我推斷長頸俠會今年年尾出....
這款 Horde Prime (至尊千面魔?)
頭盔裡紅色的臉將會是200X版的 Hordak face ! 相當期待這款~
...
hhbto 發表於 22-5-2012 11:44 PM

那顆頭雕應該不是200X版的Hordak,雖然有點像,畢竟是不同角色,

不過因為是在動畫中完全沒露過臉的角色,

因此頭雕是原創的...(只是這兩角色好像是兄弟,所以長的像?)
如果Kobra Khan 可噴水,可玩性更大大提高!:71:
Griffin/Horde Prime 有preview片段

http://he-man.org/news_article.php?id=2594
如果Kobra Khan 可噴水,可玩性更大大提高!
Mcfarlane 發表於 23-5-2012 10:03 PM

Mcfarlane大~ 無錯! 現時既MOTU因為要顧及型態方面反而CUT去昔日好多可玩機關~
例如鐵甲HE-MAN & 骷髏魔只能換甲而唔同以前咁樣心口遇撞擊會變成不同損傷狀態~ 呢樣係新Motu設計上的不足~ 我想是他們複用body如果每一隻都有唔同玩法成本會貴吧! anyway~ 以前既玩具就係咁好玩!
好開心得到奇雲兄的認同,估計美泰覺得新系列係為成人收藏家而設,
所以減少了舊版的有趣玩法。:63:
回復 2# 玩具烈士-奇雲

可為精彩?咪就係依d!我都好鐘意He-man!
我想問下Ching知唔知邊樹有得賣 Battle Cat 同 知唔知幾錢呢?
回復  玩具烈士-奇雲

可為精彩?咪就係依d!我都好鐘意He-man!
我想問下Ching知唔知邊樹有得賣 Battl ...
earlho 發表於 26-5-2012 02:13 AM

正野更係多人讚~!!!!   識貨呀~
Battel Cat網上有得賣~ 詳情有興趣pm我la!
回復 103# 玩具烈士-奇雲
有架!
但係貴唔貴架?
有He man 點可以冇貓仔架?
唔該!
回復  玩具烈士-奇雲
有架!
但係貴唔貴架?
有He man 點可以冇貓仔架?
唔該!
earlho 發表於 28-5-2012 02:14 AM

貴唔貴見仁見智~ 曾經炒到6xx
現貨連運費大約3xx~ mattel寄運約1個月
有興趣再pm我吧~