Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

回復 60# 玩具烈士-奇雲

好彩有你。。。唔係不知點算。。HAHA THX

Dec 2011  本年度最後MOTU Pre-order List

(1) Demon-man

dddd.jpg motu-017_1318710533.jpg

付送骷髏魔新頭,可與舊body替換

(2)  Evil-Lyn 2002 ver.  
sssss.jpg ssss.jpg

12月除左有2隻figures出之外,仲有一架座駕Wind Riaider
不過未來MOTU仲有大把野出,座駕我只會買麒麟戰車同隻飛鷹~  仲有我最期待既堡壘....會唔會出呢?

PART 3  MOTU CLASSIC SERIES
顧名思義~~~ 呢PART就係前幾年MATTEL係網上訂購的MOTU系列(MASTER OF THE UN ...
玩具烈士-奇雲 發表於 20-10-2011 05:34 PM

Wow, Big big, I also collect most of the MOTUC figure.!!!!
Your 1st issue He-man is the only one I miss....... :56:
Wow, Big big, I also collect most of the MOTUC figure.!!!!
Your 1st issue He-man is the only  ...
pierreinhk 發表於 20-12-2011 12:38 PM

一定有機會~  再等等la!!!    :65:
read your post again, so good! you are really a super fans!
the classic version is so expensive...i didnt start buying due to this reason..
Grimlock~ Thank you so much!!!!! 多謝支持~
因本人自小是He-man引發我中美玩毒的~
所以特別有情意結~! 期實我都覺得呢個系列唔平又有排都儲唔完~
但呢個毒實在中得太深了~~~  我驚唔買日後會後悔la!!!
MOTU HE-MAN 號外消息

先祝大家2012新年快樂!!!!

不過有個唔好消息要宣佈,MOTU系列將會於2012開始加價~ 由原本USD20一隻,加價至USD22,而Battle cat 座駕系列,會由USD30加價至USD33~

所以之後MOTU系列將會愈來愈貴......但係角色又出到一半,真係好難抉擇!!!

而本月開售款式包括:

Sorceress 會delay呀 :42:
回復 68# Undertaker

最近大掃除在床下找回很多好物. 如heman 及 其綠危鳥頭戰車. 馬上出土deplay.^^.
但別的美玩fighter如mark 及 g.i.joe好像有點"胡"的感覺. 有點貼手. 有大大知要如何清潔和保養嗎?

別外有師兄有she ra 最初版的圖嗎. 找了很久都找不了.thanks
頭像被屏蔽
我想問師兄隻戰艇是否到了香港啦? 但唔見有?
回復 70# 劉波

戰艇had come in Dec la!!!! :58:
頭像被屏蔽
未見過,搵唔到。
頭像被屏蔽
………今日問過舖頭,只賣比訂貨人,即係入得好少。
慘……
………今日問過舖頭,只賣比訂貨人,即係入得好少。
慘……
劉波 發表於 28-1-2012 01:24 AM

唔怕等既等下la~~~  會再re-issue既!   不過可能要半年以上!
請問一下KING HSSS在動畫是在何時登場的, 最近從看都找不到?
反而發現之前有師兄問為何骷髏魔及辣魔少同時出場的原因. 那是因為辣魔本是來自別的世界(星球?). 只是在SHE RA BB時經空間門來到HE MAN的世界, 和骷髏魔攻打HE MAN的國家不果而把其公主捉去. 及使其父母永不能見到SHE RA來報復而回去自己的世界. 之後骷髏魔及辣魔各自在自己的世界作惡. 所以兩者很少交集.