Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

回復  玩具烈士-奇雲
你講講下又有d似kay tse, XD
11月又有隻新版she-ra加座騎.
Firewalker27 發表於 31-10-2011 08:07 PM

黎更一年有驚喜亦有失望~  講真對隻新SHE-RA普通! 始終都係Like原裝樣

就介紹一下由今個月至2012 MOTU會出既Figures Preview

11月份

SHE-RA (VER.2)

SHE-RA 座騎  天馬SWIFTWIND

12月

FISTRO

EVIL (2002 VER.)

Swiftwind!!! lovely!
Swiftwind!!! lovely!:@:)
but what's going on on She-Ra? Her sword has changed?
小弟細路80's時,都有買幾款He-man,無膽貓和渣子等敵角。很是懷念!
尋人啟事:
請問各路英雄有無見過一隻類似He-man的公仔,當拉長(高)它的腰部;公仔頭的臉皮(橡皮)就會吸索(抽真空),露出臉皮底下的骷髏頭樣。本人於80's曾在佐敦道裕華買回家,但臉皮抓破後(見到骷髏頭樣)就掉進垃圾桶了。
我找了多年,盼望能尋得知音人。多謝!
小弟細路80's時,都有買幾款He-man,無膽貓和渣子等敵角。很是懷念!
尋人啟事:
請問各路英雄有無見過一 ...
besigner 發表於 4-11-2011 12:29 AM

多謝支持~   無咩印象喎!!! 幫你手推推~~ ^ ^
睇到我想即時入手番幾隻....
睇到我想即時入手番幾隻....
stephenmilk 發表於 5-11-2011 02:15 AM

唔使入多~~   入番一兩隻回味已經值回票價la!!!  ^ ^
奇雲兄。。。。未來會攪團購嗎? 係外國訂好麻煩呢!:﹣)
奇雲兄。。。。未來會攪團購嗎? 係外國訂好麻煩呢!:﹣)
sueikai 發表於 11-11-2011 19:11

Agree!!! Besides, the shop that used to sell He-Man figures in Yau Ma Tei is closed :(

睇完好慷念~
我都係住係西環,
當時大部份he-man都係水街買,
屈臣同paterpen都有去買~
細過時齊晒HE-man頭兩set既玩具,
第三set就有部份~
因為個人開始大,
之後去到中學左右人大左就將所有合金、美國英雄玩具全部比晒人~睇返個盒面髏頭堡同蛇山好懷念~
:64:非常感謝,讓我回憶一剎那回到童年~
回復 41# icyhugs

攪到好貴啦D貨!!
尋人啟事:
請問各路英雄有無見過一 ...
besigner 發表於 4-11-2011 12:29 AM

我有~不過真係唔記得叫咩名~塊面皮簿到死~最後穿埋~~
小弟末期 80 後... 同 HEMAN 無緣
但我諗 MOTU 系列o既 HEMAN 應該係吸引我去留意佢o既契機
無諗過美玩可以靚成咁 !

加上我覺得 HEMAN 個 THEME 真係好吸引 !
正就正在老套得好鬼標準 ! ( 恕我唔識形容 )
即係話又真係會用傳統 '奸' o既元素蛇呀蝙蝠呀骷髏頭呀去設計奸角
d 服飾武器又會半神話半科技 MIX 埋
好 CULT ! 好 IMPRESSIVE !

我會繼續追呢個 post 的 !!!