Toysdaily 玩具日報

查看: 16063|回復: 55

[分享討論] hottoys 超人 換貨經歷

大家留意 hottoys 超人 手腕join位有冇比膠水痴死o左..

我星期5晚取貨,返到屋企check 發現隻右手手腕join位係比膠水痴死o左,我用埋鉗都拔唔島出黎....
咁琴日星期日山長水遠咁去換la,我終於經歷到門市職員的黑面對待,以下係當時的情況同對話:

我拿o左隻超人同張單出黎
職員:你隻超人有咩問題?
我:右手手腕個join位係比膠水痴死o左
職員(竟然咁講) 話: 個個位係咁ga
我:咩話? 咁即係你地生產的貨出o左事啦?
職員:唔係生產問題,但係我見好多隻都係咁....
我:咁你咪要換隻唔係咁的比我lor!
職員冇聲出,呆一呆,再話:咁我開隻比你睇

開o左隻新的,我check過左右手join都冇事,但係手臂個join係好鬆(真係鬆到好似裡面斷o左咁)
跟住我話:e隻臂個join位係咪好鬆ar?
個職員郁o下隻臂,黑面話:ng....咁你覺得呢?
我即刻用手指彈一彈隻手臂,成隻手臂o係到"震動",然後話:你唔係話咁都正常ar?
職員冇聲出,又呆一呆,再話:咁我開多隻比你睇

跟住e隻又到個左手(留意!今次係另一邊的手腕有問題)手腕"粒join"比膠水痴死o左
我一路話個粒join痴死o左,一路同我帶去o個隻換番左手粒join...
個職員即刻o係我手搶番隻野唔比我換,佢話o個個位係咁ga!
我話:咁你依家係咪又要比粒有問題又痴死o左的join我丫?
跟住佢先砌番好一隻比我...

我有同佢講o左句"唔該哂",但係佢全程黑面,一d都冇覺得因為自己公司生產有問題要個客攞隻野番黎換而同我講一句"sorry","唔好意思"....
唉, 有問題唔緊要, 最緊要肯認同肯幫客處理.
如果佢咁講, 今次批貨應該好多都係咁.
唉, 有問題唔緊要, 最緊要肯認同肯幫客處理.
如果佢咁講, 今次批貨應該好多都係咁.
varitronix 發表於 17-10-2011 11:20 AM

所以大家要小心個join 位睇o下自己有冇中招.....
仲有去換野自己立場一定面強硬d...因為hottoys有一兩個職員真係夠膽死指住個畸胎話係正常
:50: 到時真係要check 清楚 thx thx
高薪搶EB 妹妹過來啦!
RRAAYY 發表於 17-10-2011 11:32 AM

都係一個唔錯的方法, 哈哈.
大家留意 hottoys 超人 手腕join位有冇比膠水痴死o左..

我星期5晚取貨,返到屋企check 發現隻右手手腕joi ...
ithacity 發表於 17-10-2011 11:08 AM

:?:? 因為我已經收埋個盒~ 但我印象中盒內有送2個手腕位?

因為我唔係隻隻買~ 但好多都有送~ 連個2粒都有問題?????
唔通佢無睇劉華個廣告:今時今日咁0既服務態度係唔夠0既~
唉!搞掂ok la !謝謝樓主分享!會注意!
因為我已經收埋個盒~ 但我印象中盒內有送2個手腕位?

因為我唔係隻隻買~ 但好多都有送~  ...
逆天原罪 發表於 17-10-2011 11:37 AM

我第一隻係右手成粒join痴死o左o係個body度....
睇佢開第二隻手腕join位就冇問題...
第三隻,就係 手腕粒join痴死o左 , 粒join完全沒了活動能力

因為當時我只帶了main body 去換,醒唔起屋企盒內仲有兩粒後備join,所以本反應就係想換返隻完好的公仔
RRAAYY 發表於 17-10-2011 11:32 AM

人地係Bill爺個妹黎架............
人地係Bill爺個妹黎架............
Sun$hine 發表於 17-10-2011 11:51 AM

$$$$$ 有商量!我知,但傳來傳去,有冇師兄問過人先?哈哈。
我第一隻係右手成粒join痴死o左o係個body度....
睇佢開第二隻手腕join位就冇問題...
第三隻,就係 手腕 ...
ithacity 發表於 17-10-2011 11:50 AM

如果痴死左係body到就一定要換~ :71:

佢地惡意相向~ 我們也要不甘視弱~ :38:

買玩具真係想和善少少都唔得~ :34:
又係果位黑面神嗎 ?
$$$$$ 有商量!我知,但傳來傳去,有冇師兄問過人先?哈哈。
RRAAYY 發表於 17-10-2011 12:31

標野一早o係微博講左啦, 親妹