Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手有事, 誠心請教...

咁多位Ching, 小弟係新手, 想追番隻ironman2 mk4,
但未試過去"煙士"or"街黃"d鋪買HT FIGURE, 有小小問題請教咁多位大大:

1. 想問去街黃定煙士好, 有無邊間鋪信得過?
2. 可以點分係未全新?
3. 有無得開盒check件
4. 買mk4有咩野地方要留意?

謝謝咁多位Ching :handshake:
thank fatestay!!
依個要連埋個bay買, 我只想要個ironman, 個bay無位放... :26:
I'd bid from Yahoo, from reputable seller.
mk4 yahoo la!!!
thank fatestay!!
依個要連埋個bay買, 我只想要個ironman, 個bay無位放...
TonyM 發表於 27-8-2011 09:02 PM

或者揾朋友夾份,一個要個台,一個要人.
想問咁多位Ching,
如果件貨係新嘅...... D鋪俾唔俾我開盒CHECK件, 同埋試心口個燈著唔著? :handshake:
係出面舖買,點好信譽, 都唔包無問題。買新個set,話晒點都有十四日包換,個台到時係拍賣放,相信都好多人要。
想問咁多位Ching,
如果件貨係新嘅...... D鋪俾唔俾我開盒CHECK件, 同埋試心口個燈著唔著? :handsha ...
TonyM 發表於 28-8-2011 12:21 AM

如果你全新,就 100%唔會開比你check...

其實,mark4/6 出左咁耐,
我建議大大你上 亞虎 bid 的寫明 (已開盒查件,燈正常,關節正常,)的貨品,
因為全新未開的,你唔知燈係未ok,仲有的電可能已爆開.,都幾大風險..
仲有如凹開盒,你可以要求賣家在交收時,給你簡單驗查一下!

上只為小弟個人意見,不喜勿插:52:
感謝咁多位Ching寶貴意見!!! :love: