Toysdaily 玩具日報

想問...如果買回來的超合金開盒玩時發現有損壞...可以怎樣??

我想問問有無朋友試過開盒玩時....先發現合金的關節壞了....萬一真係咁可以怎樣???....因為通常開盒check唔會一隻一隻拎上手旭下d關節咁.....多數係睇下d色咁.....同埋日版係咪比港版多一次QC??.....
你可以即時退回給購買的店舖更換, 通常都會換比你. 如果日版據說是生產完成後運回日本再QC一次.
你可以即時退回給購買的店舖更換, 通常都會換比你. 如果日版據說是生產完成後運回日本再QC一次.
Smarties8 發表於 7-10-2011 11:24 PM

我自己玩的通常回家即開檢查........但我剛剛買左隻金毛獅王12月送俾朋友.....禽晚我只係舖面check左d配件齊唔齊同d色.....但無一隻隻拎過上手.....你知啦....好似唔好意思咁.....同埋我又唔想好似玩過送俾人....所以先咁問
Smarties8 發表於 7-10-2011 11:24 PM

小弟是撈玩具業的, 據小弟之前跟Megahouse同Bandai France水嘅經驗, 基本上不論走日本定走其他地方, 客QC都只會驗一次貨(判俾分公司負責生產嘅話會多一次).
小弟無跟過貴價成人貨, 會唔會到日本驗多次就真係唔知...不過應該無咩可能, 一來無人會咁得閒喺貨倉搵個地方同開晒箱做inspection(仲要之後repack...), 二來如果貨到左日本先有問題, 唔通又運返大陸rework咩(雖然日本船程只需幾日)...
我自己玩的通常回家即開檢查........但我剛剛買左隻金毛獅王12月送俾朋友.....禽晚我只係舖面check左d配 ...
beman_bb 發表於 8-10-2011 09:26 AM

bro你最後係咩價入?
回復 4# GTO

資料是店舖提供, 是否事實沒有深究.