Toysdaily 玩具日報

[分享討論] hottoys 超人 換貨經歷

頭像被屏蔽
我有一次換Mark5仲好笑,機本上成隻都要換,對答如下~
職員:先生,你隻Mark5有咩問題?
我:機本上成隻都有問題。
職員:我開過盒俾你睇。
隔左一陣....竟然係一盒開過o既。
我:點解開左o既?
職員:呢盒係之前客人換過parts o既。
我:是但啦,開黎睇下先。
隻Mark5竟然係六神合體....!!!!
我:呢盒唔得,開過盒黎睇呀,唔該。
職員開始黑面,但都開過盒全新俾我。
但全新o既竟然....黑線出晒界,膊頭有一邊無上光油,心口塊甲合唔埋,有隻腳"##Fing",
我相信幾無要求o既師兄都接受唔到。
我:呢盒都唔得,可以開多盒嘛?
職員:呢盒有咩問題?(黑面+態度差)
我就將情況講俾佢知,跟住佢又好唔願咁去開多盒,但惰況都係差唔多..!!!
我:呢盒都係咁,係再開多盒俾我揀啦。
職員:公司規舉,換野只可以開三盒(態度極差)!!!
我:咁你盒盒都係咁樣,如果開三盒都係爛o既,我係咪要硬食??(開始火滾)
我:再講,其他人換過o既sad貨,你就俾我揀,當開左一盒,人地無問題都唔換啦..!!!
職員迫於無奈再開多盒俾我,其實情況好o的,係隻腳同一邊膊頭爛左。
我:呢盒都唔使我講有咩問題喇?
職員無言....
我:你公司規舉開三盒,我唔難為你,咁我就響呢幾盒揀parts,你同我砌隻出黎。
如事者,終於砌到隻接受到o既(我唔係完美主意者)
後話~經過呢次,我發覺對住佢地,佢地咩態度就用番咩態度對番佢,甚至更惡。
唔係話俾錢大晒,我只係覺得俾千幾銀買隻玩具,唔應該得到咁o既對待o羅...!!!
頭像被屏蔽
e+ 3A開始抬頭, 希望EB再加把勁. 到時HT可能feel 到有威脅會做返好d
頭像被屏蔽
將有問題既東西, 您換比我, 我換比您, 或者有問題的砌埋一件, 用不幹膠貼紙貼返又當冇開過, 睇下跟住邊個唔好彩.........................
又唔係全部差ge,有幾位都ok!有位四眼型形髮哥哥,好有禮貌喎!
但我有次見到有個幫個換貨ge員工,因客話mark v面有問題,佢响櫃攞咗塊布去抺,但果塊布好似好污漕!想諗”唔係嘛”!
但而家d QC,仲sad易中六合彩三個字!
肯比你換都好啦∼ 黑面好過唔合作唔比你換呀!不過有C HING 講話高薪請EB妹妹來都係好方法;即使妹妹係人家老闆的親妹妹,叫佢嚟幫手train人都好啦!
肯比你換都好啦∼ 黑面好過唔合作唔比你換呀!不過有C HING 講話高薪請EB妹妹來都係好方法;即使妹妹係人家 ...
candyman 發表於 17-10-2011 02:05 PM

如果真係請EB妹妹過黎,到時態度可能180度轉變,幫手趕下客都好,話晒同親大佬係死對頭,或者過去做無間道~
又咁既老闆  就自然又咁既下屬  你地都唔係唔知陳生d野啦
e+ 3A開始抬頭, 希望EB再加把勁. 到時HT可能feel 到有威脅會做返好d
initial 發表於 17-10-2011 01:12 PM

其實HT同3A都好友誼吓,係睇HT有得訂佢D野都知....
但HT同EB真係水火不融,可能係做既野似,但可能更大既係EBBILL成日串HT既關係.....
剛取貨,但仲未開盒,今晚拆來看看QC有無咁差!:38:
而家D HT野, 真係遲D拎仲好
雖然我係第一批訂,不過應該都唔會第一批就拎,除非出貨兩星期都無人上黎插啦.......
其實ht員公要知道無問題的話,,,,各玩家都不想去煩他們,,
去到這裡換貨,,都不知幾大壓力同勇氣!!好驚見到黑面的人
只是件玩具成千幾蚊,有問題先去換姐...