Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 188,玩足一世(聲討)EX真三一

關閉 [複製鏈接]
你俾左訂, 正常計就已經同佢立左contact, 如果跟各大大所講, 佢係有貨既, 優先權係應該俾訂左既人, 在contact law 既立場黎講, 你俾既訂金, 無可能係"無條件"/"無得著" 就咁睇, 我覺得今次係既受害者如果真係要玩大佢, 其實係可以經民事途徑要店舖賠錢. 同埋, 同一道理, 俾訂個時講明"絕不加價"既店舖, 如果之後要加價, 都會係毀約, 一樣可以要佢賠錢
其實比唔到貨都次要 , 最大問題係之前有現貨賣比街客 .....x2:79:

我訂了2隻......:56:一隻都

呢間 不可一世 確係無良到盡, 成日 Lock 貨等食人炒價, 次次話明 Fix 訂價但到最後都加加加, 最絕就係一係退訂一係買貴現貨.

如果訂價加錢, 個七婆仲要以恩賜既態度同你講 :見你熟, 加少左你嫁啦!!!

第一, 你又話訂左唔加, 成日話Yen貴左, 一係就話飛機貨所以貴, 可以等船貨, 但係過左幾星期至幾個月就話返唔到貨要退訂. 屈我出街食炒價!!!

第二, 我熟你條毛咩!!!

Between, 我唔係今次真三一既苦主, 因為兩三年前受得太多, 已經遠離賊船, 不過佢地既無良手法, 真係十年如一!!!
頭像被屏蔽
路過一問:既然明知呢間野有咁多前科專呃人,點解仲會有咁多人去訂貨?
行街精 發表於 14-6-2011 06:11 PM

唔中過招點知呢?
路過一問:既然明知呢間野有咁多前科專呃人,點解仲會有咁多人去訂貨?
行街精 發表於 14-6-2011 06:11 PM

呢間野當年大大隻字寫住絕不加價:74: 而且兩年前呢間野係唔錯架, 但係就真係好似越來越.........:42:
其實比唔到貨都次要 , 最大問題係之前有現貨賣比街客 .....x2

我訂了2隻......一隻都
HOLOKB 發表於 14-6-2011 05:21 PM

oh... too bad.
can u buy now?:47:   
呢間野當年大大隻字寫住絕不加價 而且兩年前呢間野係唔錯架, 但係就真係好似越來越.........
blam 發表於 14-6-2011 06:59 PM

我都見到.....但事實係街買現貨絕不加價囉..真係多謝佢:blame:
唉,唔通下次訂野都要錄晒音,影晒相先安全?
阿lun 發表於 14-6-2011 09:44 PM

攪到咁真係玩得好唔開心呀...唉..
阿lun 發表於 14-6-2011 09:44 PM

不洗掛...:@
無買, but 支持~!
我都無買, 但睇到呢個post真係扯火:*咁既鋪都可以忍,買唔買到玩具事少,佢當訂左貨既買家係水魚果下興,一蚊都係錢,點解要益佢地。無錯玩玩具都係尋開心,但公道真係要爭取,樓主如果怕人少俾人恰,可以pm我,幾時上去,我就唔信一齊圍佢(報埋警)佢地仲可以聲大大! 只係出post 聲援等如隔岸觀火,如果我遇到呢個情況我實有幾多朋友叫幾多朋友上去,我無同佢訂,但真係唔出聲唔得,:blame:
我冇訂,不過都有聽聞過類似事件(好似係合金魂金毛?)
我都生怕我已經訂左既野(尤其係合金魂大帝)好似你地咁,所以我絕對支持!
難怪間野改個咁既名了,真係叫"俾佢玩足一世"......
儲玩具十年,终於中招,真係無留意鋪名"玩足一世"係噤意思,欽敬, 欽敬,