Toysdaily 玩具日報

查看: 45125|回復: 294

[玩具報告] 188,玩足一世(聲討)EX真三一

關閉 [複製鏈接]
希望所有於188,玩足一世訂了EX真三一的受害者,可以一齊行動,
1.)一齊持單到舖要求取貨或賠賞,預報警。
2.) 一齊報消費耆委員會
3.) 一齊入稟小額錢債署
一個人就可能無人理,人多好辨事,大家提出可行意見,政府及商舖都係斯善怕惡,相信受害人都唔止20人,大家行動話比所有玩具舖唔係次次賺盡無事,好賣就唔比貨加價賣,來貨平就照訂價,無本事學人收訂,多多都收,仲要寫明絕不加價,結果唔係加價收貨就退訂,希望樓主都可以幫下手。
唔係化..可以搵李卓人試試
如果佢奸D.....睇到尼個POST 即刻宣佈間舖結業......取消商業登記.........
黎手搵朋友同佢登記另一個名....同一地方改名再開張.....佢即由老世變店員.......舖都消失埋...你到時真係吹佢都唔漲....拉佢唔長...!!!!
雖然無買, 都絕對支持~! :53:
頭像被屏蔽
佢吾系用玩足一世做商業登記(過度我查左啦),不過玩具店多數假名多:( (有錯請指點:78:)
I must support!
我唔係果度訂lei
黑店--玩足一世
強帖留名!!
幾年前 佳旺都試過啦 有個四眼肥仔 一直冇商業登記
間鋪都有收開訂 本人就係佢度訂figure
有一天 突然結左業 手提右停左
之後 係另一論壇uwxxx 見到有人開左個post
join左差唔多8-10個人 一齊去報警
最後CID都拉左個肥仔 退訂同賠償
所以冇商業登記 同結業 警察都可以拉人架
樓主 最重要都係收好d訂單 再約多d人一起去報警啦~

另外間玩x一世 以前阿伯都幾好人 (係三x眾前面o個時) 同佢都有講有笑
不過都係因為個仔...  而家阿伯間鋪換左位   仲變左阿仔個(死貨)倉tim:38:
真係...:42:
玩足一世
一路好走 :67:
我都係188玩足一世訂,已FAX單據資料向消委會投訴,消委會理唔理我唔知,多一個投訴就多一個機會,但人人都忍氣吞聲算數,噤只變相支持,幾千蚊隻玩具玩唔起咩,就算佢依家叫我攞都唔要,一蚊都唔撚比佢呃,有其他行動絕對支持
有無可能所有受害者一齊行動
算把啦,好老實,你睇依度有幾多post又話3千幾都ok你就知咩料啦,唔洗等其他人,你自己想點做就點做,可能最後都係得我同你兩個投訴
其實做所有行動到最後未必有用, 不過既然條氣唔順,
都要做返d野, 盡下力爭取, 至少煩下間舖, 等佢唔好呃得咁輕鬆嘛.

注: 我係冇訂嘅, 只係支持下.
頭像被屏蔽