Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] EX 真三一退訂

有無師兄09年8月在信鵝9f訂的,,張單寫2800  知吾知而家有無加價?
所以都係果句,買唔買自己決定啦,唔買又唔會死gel,睇下各大大 post D 相咪一樣咁開心,買左都未必有地方display,留番幾千蚊慢慢駛重好。唔講啦要睡覺,bye-bye。
佳旺2/f Q太郎同3級漫畫中間果間。
ROBINMASK 發表於 11-6-2011 01:44 PM

同多拉a同一個老細,呢間有問題?

我都係o係呢間訂,不過係今年5月尾訂,寫明35魚,落訂5條魚!今日到貨有call我攞貨,最後$1都無加!!:71:見佢甘公道想幫佢買隻shf影月可惜無貨......
之前都幫襯過佢,佢話佢已經同對面鋪劃清界綫,無關係!我又聽到近幾個月個"丁當老細"換左老闆娘........見佢之前又揍女又睇鋪,都幾賢妻良母....
頭像被屏蔽
回復 102# AK30

我係請教你解釋法律定義係乜,法律點保障買賣雙方,你熟唔熟法律先,唔熟即係幫唔到手啦,[我識英文,我係5清楚你個D係咪法律專用TERMS ''DEFINITION OF THEFT"]THEFT 如似同CHEATER 又唔同喎....
所以我已經決定唔玩, 除非佢大冧價.
bad-aries 發表於 12-6-2011 01:03 AM

impossible...:47:
if 3 world war is happen...:30:
我是其中一個受害人!  一定唔好比這POST沉!  玩足一世太無商業道德!  火呀

有小部份鋪可#)))樓下俾到貨給早兩年已訂的客,即係黎貨價仲有水位喇
唔通做賠本生意ar!
基本上一早落訂現在拎貨個時話要加幾百先有貨俾個d鋪就係黑店

回復 112# Bryantoto

Bryantoto兄, 唔好諗住佢會比貨你,有都實炒價,就算要貴買都唔同佢買啦,我今天會EMAIL去消委會投訴188玩足一世,請你都投訴,希望有其他受害者參與,人數多應該有效,一定要玩番佢轉頭,
各位大大好,我都係受害者,我之前都係度訂過無事,點知今次....佢老味,我09年比左500訂,
我尋日打比個女人,佢 ...
lcm519 發表於 11-6-2011 09:14 PM

did she call you before and mention no stock/price raise?
我自己打去問,唔自己搵,佢依世都唔搵你呀,訂就無貨,街買炒價就有貨囉,咩道理
真的太可恥了,咁同打劫有乜分別
拎晒D訂金去周轉,之後又唔比貨
我好小去188,但玩足一世呢個名真係改得好
玩足你地一世.

RE: EX 真三一退訂

真的太可恥了,咁同打劫有乜分別
拎晒D訂金去周轉,之後又唔比貨
我好小去188,但玩足一世呢個名真係改得好
...
飛雪 發表於 12-6-2011 12:11 PM

奸商:blame:
回復  AK30

我見你發帖都打中文,做乜打D''DEFINITION OF THEFT"都唔知你講乜??

至於依件事我亦請教做 ...
mickeyandminnie 發表於 2011/6/11 22:58

我都試過某舖和這PK舖一樣,買的是THE NEXT V3 (有玩開都知這隻大慨訂價$850-$900,但牠們要我$1200)我有單白紙黑字,我即時報警,警察來到和牠們吱噚了幾句,警察才和我說牠們肯照原價賣番比我問我還追不追究,既然目的已達就當然算了,但以後訂野我也不會再信這類狗店了。
09年於188(訂單印有玩足一世,現時點2/F都有分店,小心)訂了EX 真三,門口傳單寫名絕不加價,訂了等到今日佢 ...
shwong 發表於 10-6-2011 06:30 PM

188間鬆弛熊都係佢地架,個女人超無禮貌