Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] EX 真三一退訂

係ng係 188 二樓果間 (有兩間鋪, 一間係阿伯睇鋪)

果時經過都見佢poster
之後仲話 27xx , 絕不加價ma,  ...
shingo_y2k 發表於 10-6-2011 06:39 PM

你咁講我就知邊間~佢而家名伯果個般到好入面~都冇人會行入去:blame:
09年於188(訂單印有玩足一世,現時點2/F都有分店,小心)訂了EX 真三,門口傳單寫名絕不加價,訂了等到今日佢 ...
shwong 發表於 10-6-2011 06:30 PM

冇嫁~香港所有部門都係廢嫁~推黎推去~由奇買野~消會永遠講唔關佢事~

消會都話唔關事~我真係唔知關邊個事~ 可能下次我俾人槍野~ 個阿sir問我~

槍你果個係香港人定外國人~ 外國人可能我地要叫入境處黎捉人:78:
提議退左佢, 如果唔係, 咪又比佢hold住d訂金,
為左隻玩具搞到去小額錢債... 有排搞同煩.
況且, 呢d奸商點睇都唔會用之前既訂價賣比你了...
下次去大d既鋪訂野羅.
況且, 呢d奸商點 ...
澄澄老豆 發表於 10-6-2011 07:23 PM

如果係我~我唔會退~我日日係佢多人既時候同佢噪~

日日去~日日噪~我就睇佢可以唔做生意幾多日~

最好佢報警~日日報~煩到佢向你低頭~

好多生意人都知小市民怕麻煩~怕浪費時間~唔想噪~

所以好多都蝦良好市民

我而家唔會向惡勢力低頭~

哈哈哈哈~~~~~~~~~~~~~~:x
冇嫁~香港所有部門都係廢嫁~推黎推去~由奇買野~消會永遠講唔關佢事~

消會都話唔關事~我真 ...
逆天原罪 發表於 10-6-2011 07:21 PM

係呀...消x會是癈的...我都試過搵佢地...最叻就叫你地和解
況且, 呢d奸商點 ...
澄澄老豆 發表於 10-6-2011 07:23 PM

呢d舖頭等天收:53:
如果係我~我唔會退~我日日係佢多人既時候同佢噪~

日日去~日日噪~我就睇佢可以唔做生意幾多 ...
逆天原罪 發表於 10-6-2011 07:30 PM

但好浪費時間喎.......唉....當自己唔好彩...學其他師兄講...去d信譽好嘅地方訂!
係呀...消x會是癈的...我都試過搵佢地...最叻就叫你地和解
iamfinethankuuu 發表於 10-6-2011 07:31 PM

係~佢咁多人返工~又話保障消費者~唉:angry:
但好浪費時間喎.......唉....當自己唔好彩...學其他師兄講...去d信譽好嘅地方訂!
iamfinethankuuu 發表於 10-6-2011 07:33 PM

同佢鬥耐力~~~win左可得三一 ~ lose左可得回訂金

我實噪佢1頭半個月~~
同佢鬥耐力~~~win左可得三一 ~ lose左可得回訂金

我實噪佢1頭半個月~~
逆天原罪 發表於 10-6-2011 07:36 PM

support~~~
:blame:
回復 19# 逆天原罪

明白各人有各人既做法,
就我自己黎講, 原本買玩具係一件開心既事,
要搞到自己上去同佢嘈, 日日勞氣, 又何苦呢.
我會情願唔買, 唔高追, 始終唔係必需品, 4千
留黎去玩好過
呢隻野....果然滿城風雨
遲下應該越黎越多呢d情況:(
[quote]係ng係 188 二樓果間 (有兩間鋪, 一間係阿伯睇鋪)

果時經過都見佢poster
之後仲話 27xx , 絕不加價ma,  ...
全仲師兄
回復  逆天原罪

明白各人有各人既做法,
就我自己黎講, 原本買玩具係一件開心既事,
要搞到自己上去同 ...
澄澄老豆 發表於 10-6-2011 08:02 PM

好同意~~~~~玩玩具都係追返我地一點童真~~
   無良商人都欺負我們:*
   還我一點純真的空間:74:
ching, 好簡單...
搵個fd 走上去買現貨, check 完件之後先call 你入去, 叫佢對番張單嚟收錢...唔係就到你玩嘢~
當然要用一d 時間去理論同爭取, 地點當然係舖頭外面啦, 仲搵你個fd拍片...
玩到咁串都冇計, 不過為左公義係值得既, 我相信咁樣搞佢法, 佢始終都會屈服...
當然舖主都可以反擊架, 只要佢對得住燈火就得!