Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] EX 真三一退訂

商業斗紛警察唔會理!搵記者報紙又覺得冇特別唔蘇你!可以點?
大家可以揀嘅係以後唔好再幫襯呢d奸商, 咁佢會自然淘汰啦!!!
總結除了超人店(雖然貴D)有信用之外,其他舖真係食得C,不過希望大家小心呢間舖,用呢種賺錢手法開三間舖(188, 2間, 現時點 1間,呢間有個肥老細,間舖唔知賣乜,呃我地D錢黎交租, )
大家可以揀嘅係以後唔好再幫襯呢d奸商, 咁佢會自然淘汰啦!!!
iamfinethankuuu 發表於 11-6-2011 08:05 AM

yes ! 一早已經講過要幫襯d 有信譽的玩具店, 人地當初用26魚去吸引你地d $

我都走去蕉人訂, 貴d  咪當買個保險
yes ! 一早已經講過要幫襯d 有信譽的玩具店, 人地當初用26魚去吸引你地d $

我都走去蕉人訂, 貴d  咪 ...
gekigoke 發表於 11-6-2011 09:49 AM

yes !!yes!!蕉人表面上貴左3魚, 實質上取貨平過d細鋪 5魚,
d奸商細鋪o甘就呃左你8魚.唉....   都唔明點仲有人會幫親d奸商細鋪.
09年於188(訂單印有玩足一世,現時點2/F都有分店,小心)訂了EX 真三,門口傳單寫名絕不加價,訂了等到今日佢 ...
shwong 發表於 10-6-2011 06:30 PM

I really feel sorry for you :die:

For chogokin, pre-ordering at reputable store is a must... e.g. ctma 1/f is good; causeway bay basement is also good.
咁都得,問一問信和9樓有無供貨比佢地,如果有,咪係講大話law,佢地攞晒D貨黎炒。
聶風 發表於 10-6-2011 07:17 PM

is there a toy distributor on 信和9樓 ?  Does it also do retail?
頭像被屏蔽
call police for a toy? pls dont kidding me, wasting time, police manpower and our tax!
AK30 發表於 11-6-2011 01:07 AM

heard that some c hings really called the police in the past when similar situation took place.  The corresponding shop finally sold the toys at original pre-order price.  I also read similiar story on TD before.

It's considered as fraud afterall.:what:
頭像被屏蔽
我睇咁耐都係見CHING們談論旺角同灣仔188D舖多,
我想問已前灣仔"XX貨倉"其實好唔好,
因為我咁耐EX系列都係"貨倉"訂,
雖然佢地既價錢係高左DD,,
但係佢地都未試過突然"大幅度"加價,
最緊要係我都俾得幾順氣,
唔知有冇CHING都係貨倉訂呢?
9/F係代理EX系列,In's 2/F個間都係,兩間都做retail,香港大貨是他們供應的。
聶風 發表於 11-6-2011 11:16 AM

我係IN'S訂果陣佢就話自己係代理, 加錢就話代埋cut佢貨, 但我估貨唔會唔夠, 好多野真係心照不喧.....
回復 65# shwong

都係果句,唔明點解呢D熱貨唔蕉人呢D大鋪訂.
我未聽過人哋蕉人派唔到貨,雖然蕉人依家超早full booking!!
暫時得呢間鋪比人點名,最奇得一位ching中招,有冇其他苦主?
不如有技巧地開佢名,唔駛其他人中蕉。