Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] EX 真三一退訂

:36:一定要俾傳%B
:36:一定要俾傳媒報導時件得以曝光,D政府部門先做野!!話佢地班詐騙集團影響香港購物天堂之美譽,上晒報上埋電視就最好,以一警百~~!!!!
我6pm問佢之前訂左點計?佢問我訂左幾錢,我唔答佢。
我明天同人落去試佢,如果佢講野唔岩聽我立 ...
ROBINMASK 發表於 10-6-2011 11:17 PM

大大,你明天會幾點去?如果係一點左右,而我又可以準時收工的話,我一定到場支持你!
我6pm問佢之前訂左點計?佢問我訂左幾錢,我唔答佢。
我明天同人落去試佢,如果佢講野唔岩聽我立 ...
ROBINMASK 發表於 10-6-2011 11:17 PM

警察你講得倒可能係騙案就會理
但記者見你單野冇乜料到就唔方會理
大大,你明天會幾點去?如果係一點左右,而我又可以準時收工的話,我一定到場支持你!
Sapphire 發表於 10-6-2011 11:49 PM

一點左右, may be toys shop still close
many shop is open after5:00pm
:ice:
一點左右, may be toys shop still close
many shop is open after5:00pm
高機動型黑百合 發表於 10-6-2011 11:51 PM

:( yes, I forget about it, btw may be after seeing this post, they may just don't open tomorrow:67:
yes, I forget about it, btw may be after seeing this post, they may just don't open tomorrow: ...
Sapphire 發表於 10-6-2011 11:58 PM

they must open.
because many"water fish" in their eyes:blame:   
睇來小弟都係都算幸運,我剛剛先係呢間灣仔攞左隻真三,雖然價錢加了2次,最終價錢為##*), [[[&#358 ...
dboy2007 發表於 10-6-2011 11:16 PM

大大都算LUCKY, 33魚8入手, 好過IN'S 果D奸商.
...詐騙!!!係商業詐騙!!!點解自由行落黎俾人屈俾人騙就有人理有人報導,係咪我地都要搵埋報館,call埋差佬 ...
mickeyandminnie 發表於 10-6-2011 10:36 PM

call police for a toy? pls dont kidding me, wasting time, police manpower and our tax! :42:
回復 56# AK30

詐騙係行為,欺騙既係金錢,人地賣蝦米呃''稱'',你又話人地為蝦米攪事呀??

呢個唔係錢或玩具的問題,而係公義的問題,$500跟$500,000,000沒有分別!

小小建議﹕
先到舖頭查詢是否真的不給貨 => 發信予消費者委員會及報紙(e.g.蘋果),利用報紙逼消委會認真處理個案
如果受害師兄可以同心協力,在下星期內一同發信予消費者委員會及報紙,贏面可以更大
P.S. 我也是在該舖訂了
我係in's攞左,都係31魚找2草,咪算好好價?
call police for a toy? pls dont kidding me, wasting time, police manpower and our tax!
AK30 發表於 11-6-2011 01:07 AM

你有冇d正面既建議或者方法去幫受害人,因為大家真係5知點做....我又試下問下做律師既朋友我地應該點做....
你有冇d正面既建議或者方法去幫受害人,因為大家真係5知點做....我又試下問下做律師既朋友我地應該點做. ...
mickeyandminnie 發表於 11-6-2011 01:32 AM

pls study the definition of theft and deception of HK Law, or seek legal advice from solicitor before you raise such issue.:67:
yes this is a pk shop...
i scare cant get my deposit back.....
price increase.....why buy then??