Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我的高達站立於大地上(歡迎分享與高達故事。)P.8新增收山作,首部MG

雖然砌RX-78砌到悶到嘔, HG(20年前版) , MG 1.0, MG OYW, (2.0接受唔倒無砌) RG. 每一台都係當年最頂尖技術. HG多色成形, MG骨架, MG OYW超強活動能力, RG超精細, 剩係睇佢技術進化都要買來玩下
好簡動:$

引唔住睇哂成篇:handshake:
十卜:!
始終都係78好呢~:78:
例如媾女…但同樣無技術… <--- 同感 笑&#21655; XDD

RG &#22021;技術係幾犀利, 雕刻同稜線好銳利, 好多時睇相以為 1/100.
不過有甩皮甩骨&#22021;現象, 尤其手指公, 亦要小心玩, 唔少人已經斷腳.
希望會出其他機啦
頭像被屏蔽
:64:多謝各位既回覆。
今次呢個post,係比較小眾,只係小弟想記錄當年既一d點滴。
如果有令大大們覺得有共鳴既地方,小弟就好滿足啦~

喜歡與唔喜歡,都多謝睇哂或者睇過下既版友,謝謝,辛苦哂~:77:
高達站立於大地上既食玩有冇買??
笨大如果唔係靠高達發圍起家, 相信今時今日玩具生產唔會有咁高技術!
高達站立於大地上既食玩有冇買??
Aunbis 發表於 14-5-2011 10:23 PM

無買呀…
全套食玩…「零直物軟」既價…都貴過呢盒RG了。
接近無關節。
入呢隻好玩好多,而且感動到小弟打咁多字,呵~
笨大如果唔係靠高達發圍起家, 相信今時今日玩具生產唔會有咁高技術!
xjohn 發表於 14-5-2011 11:28 PM

:67:聽大大咁樣提一提…
唔知點解諗到…如果將養大「笨大」既錢…
由細儲起…
玩具生產可能無咁高技術…但可能好多大大都買到樓。
頭像被屏蔽
睇完都有衝動入番隻!請問大大這款是什麼grade ?是否HG 新版?
我記憶中第一隻 1:100 高達就係有核戰機果隻 RX-78 (當年只賣二十幾蚊)...但我唔係咁鍾意因為每次想&#25886;起黎玩時就會上下身分離...@@
ok woo! look good to me!
mine still in the box