Toysdaily 玩具日報

樓主: solarlord2001

[分享討論] 各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?

點解香港變成咁? 郁D又不滿哩樣不滿果樣, 連人地隻figure賺果幾千蚊都眼紅? 年青一代D生活真係苦D? 老果批一 ...
felixchi 發表於 14-3-2011 05:58 PM

預左有人咁講架啦    .
Headplay 2 cow + body 3 cow + clothes 2.5 cow + accessories  + weapons ??? = around 1k WITHOUT L ...
RRAAYY 發表於 14-3-2011 06:10 PM

agree!
係香港買HT 已經係全世界最平
Ironman  MK6  BD 如果係日本仔出,  最少2千5 啦
回復 89# colanhong

:71:
反對
贊成:66:
回復 15# Oldcat

supply & Demand
有錢咪買囉,冇咪唔好恨,唔好下下都話人炒,真係冇人迫的,唔係下下你想點就點的,好老實唔通有錢賺我都要平比你咩。咁D番水貨D舖咪唔洗做啦。商業社會就係咁,唔通要共產咩。都要食飯架,好老實我唔係職業炒家,但有D唔係咁想要的figure有好價位都放啦。有錢唔賺就真傻呀。要特登平比人!!!!
人一世物一世 你仲有幾耐命呀 , 玩得好玩啦 買得好買啦 好似日本人咁 你已經好幸福啦 !
舊年入隻DX02 batman, 三個頭,可動眼,十分好玩。但見炒價炒到三字頭,我都忍唔住放咗佢,轉頭入返隻加速。反正玩具嘅嘢只會越出越靚,價好就放。但起初一啲炒嘅心態都無。

我而家驚嘅反而係自己個可接受價位越推越高,幾年前跟本無諗過買過千蚊玩具,而家千幾一件玩具已覺好平常。
補充一點,本人都試過捱炒價二千蚊買隻figure,買到後簡直唔敢玩,咁貴買返黎驚玩爛!你話幾可悲!
solarlord2001 發表於 13-3-2011 01:49 AM

咁貴買返黎唔敢玩重可悲,跟手過一排熔衫或出復刻跌價重慘。
舊年入隻DX02 batman, 三個頭,可動眼,十分好玩。但見炒價炒到三字頭,我都忍唔住放咗佢,轉頭入返隻 ...
00001 發表於 16-3-2011 10:20 PM

點解你隻dx02咁特別,有三個頭跟:?
Typo , 兩個先啱
反對... 有訂唔訂:74:
炒鬼炒馬咩!跟本就係d炒家同鋪頭唔識諗
其實d玩具鋪頭都傻既,成日都標高過炒價
好耐都賣唔去,就算有人買,d貨又清得慢,擺到ver2出,跟住又插返落黎賣唔去
姐係炒價賣出賺好多,但剩低賣唔出果d又要嘔返d
點解唔賺盡佢,低少少清曬佢
我就建議復刻啦.......不斷有新人加入....岩岩畢業搵到工有錢果刻又想買玩具就要高追對新手而言會卻步...