Toysdaily 玩具日報

樓主: solarlord2001

[分享討論] 各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?

你諗係放一隻mk i出黎好睇,定係mk iv,v,vi+wm好睇

新一定好過舊,而且隻mk i係水準之下,呢個世界總 ...
Jimy 發表於 13-3-2011 12:15 PM

同意"你諗係放一隻mk i出黎好睇,定係mk iv,v,vi+wm好睇"

但mk i一定唔係水準之下~:80: 新果D mk iv,v,vi 唔知, 但mk i一定正過mk II ,mk III~~ 個人意見, 不喜勿回~
同意"你諗係放一隻mk i出黎好睇,定係mk iv,v,vi+wm好睇"

但mk i一定唔係水準之下~ 新 ...
lokia 發表於 13-3-2011 12:59 PM

其他大大應該係講個頭係水準之下~~~~
我都覺得 mark 1 做得好好,除左個頭~
我相信,mark 1 配 test ver.個頭,一定超正~

如果 2000 有交易~我依家都會入~
其他大大應該係講個頭係水準之下~~~~
我都覺得 mark 1 做得好好,除左個頭~
我相信,mark 1 配 test  ...
E神 發表於 13-3-2011 01:17 PM

:ar: $2K....邊有可能
冇錯,每個系列,選一款最受歡迎的出dx,(or 比人投票)

印象中,是否只有 joker 呢個角色 算係  ...
E神 發表於 13-3-2011 11:33 AM

joker 也不算係 "復刻",Ver.唔同,香港特色,乜都炒一餐,玩具只係其中一件炒賣工具,對於真正玩家當然不是好事,所以我覺得最重要都係只要開賣時公平,每個人都可以買到,而過後價錢炒高了也只好怨自己唔買,相反如果開賣時攪到又要排隊,盞益晒d專業炒家,一般玩家要返工何來咁多時間去排隊呢?呢d焗住捱貴貨我就最反對:53:
鋼模銷毀,咪重做o羅,就算比佢mark up番個價,我估零售價點貴都貴唔過炒價!
solarlord2001 發表於 13-3-2011 02:00 AM

除非有足夠理據證明重出都會大賣,
否則HT點解要為咗小數人去冒險
由其係個licence可能已經過期
反對...  I see no reason to do it.  一早有幾個月時間訂又唔訂 ???  一出又唔買 ????   如果根本唔鍾意,  ...
RRAAYY 發表於 13-3-2011 02:05 AM

人買野就係咁, 週街有唔吃香唔把閉唔鬼入
過左排身痕又諗兩諗又毒兩毒, 加埋個價同個罕有度令件野好似寶咁
連帶會有得到呢件罕有物既滿足感同虛榮心........
所以就早早又唔訂, 一出又唔買, 之後又仆去買~
(老老實實, 我自己都笨笨實實試過咁高追........:80:, 不過唔係 12 吋)
講番再版
我諗任何公司, 都會有 Marketing 去準確估計風險同回報去決定産量
究竟係出新品可以搵多D, 定係再販搵多D....佢地心中有數
有人買唔倒係佢地既事, 最緊要佢地係用搵得最盡條數黎做野~
除非有足夠理據證明重出都會大賣,
否則HT點解要為咗小數人去冒險
由其係個licence可能已經過期 ...
katoki.e 發表於 13-3-2011 01:29 PM

x 2
過左排身痕又諗兩諗又毒兩毒, 加埋個價同個罕有度令件野好似寶 ...
movie_arms 發表於 13-3-2011 02:10 PM

hha~同意
我奇怪,mark 6 剛剛出貨,
係YA虎 已經BID到 1800,仲唔係一隻半隻,,,,,

咁過多1年,,,未 要3000???
頭像被屏蔽
過左排身痕又諗兩諗又毒兩毒, 加埋個價同個罕有度令件野好似寶 ...
movie_arms 發表於 13-3-2011 02:10 PM

完全同意,其實同現在買樓無分別,有樓的,點會想政府出手打擊,
無樓的,當然想再建公屋居屋。

放心,Mark6未算升得快,Mark5先係豪宅,
個個都訂幾隻,有排炒。
不過HT figure受歡迎原因之一,係因為不再版。

HT出DX唔紧要,只要技术上色上有进步,但係绝对反对复刻。
HT啲嘢平平地都过千,用咁贵嘅价钱买一块胶返嚟,就係买它d版权,最重要係永不复刻。
如果下下都复刻,它凭乜嘢可以卖咁贵。
虽然我都好想HT以新技术重出AVP系列。:handshake:
完全同意,其實同現在買樓無分別,有樓的,點會想政府出手打擊,
無樓的,當然想再建公屋居屋。
...
toysbear 發表於 13-3-2011 03:52 PM

個個訂幾隻,
市場未即係有好多貨??
個個訂幾隻,
市場未即係有好多貨??
E神 發表於 13-3-2011 05:20 PM

個個買咁多隻做乜?市場多貨就實炒唔起啦,因住瀨嘢呀:66:
希望有復刻/再販...