Toysdaily 玩具日報

樓主: solarlord2001

[分享討論] 各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?

個個買咁多隻做乜?市場多貨就實炒唔起啦,因住瀨嘢呀
terry1997 發表於 13-3-2011 05:55 PM

未就係~

我有朋友講,
係ht 門口聽到有人訂左 1 ......打 ~~~~~~~~:50:
未就係~

我有朋友講,
係ht 門口聽到有人訂左 1 ......打 ~~~~~~~~
E神 發表於 13-3-2011 06:04 PM

1打.......佢同HT售貨員講:''訂一打,唔該!!:30:''
真係好型WO.......如果佢係訂星戰D白兵的話......
1打.......佢同HT售貨員講:''訂一打,唔該!!''
真係好型WO.......如果佢係訂星戰D白兵的話.. ...
neo.L 發表於 13-3-2011 18:12

:$ed叫霸氣
吹水成份都幾高??
因為好似話最多訂兩隻,每人
有無人知Mark V截左訂未?thanks
吹水成份都幾高??
因為好似話最多訂兩隻,每人
白羊座_穆 發表於 13-3-2011 06:38 PM

但HT點知?訂果陣又唔駛登記ID,最多可以(每次)最多訂兩隻,每人:67:
但HT點知?訂果陣又唔駛登記ID,最多可以(每次)最多訂兩隻,每人
terry1997 發表於 13-3-2011 07:07 PM

你自己都識講,每次最多訂兩隻,又點黎條友講訂1打
所以咪話佢/佢朋友吹水
咁其實我想知道有冇人試過訂超過2只,俾ht拒絕??
......不過HT figure受歡迎原因之一,係因為不再版。
...
toysbear 發表於 2011-3-13 15:52

咁EB咪好岸居,賣極都重有貨。重要失驚無神大減價 888
有日同三個無玩開figure嘅friend行HT,講講吓都一人訂咗一隻 Mark V.
你自己都識講,每次最多訂兩隻,又點黎條友講訂1打
所以咪話佢/佢朋友吹水
白羊座_穆 發表於 13-3-2011 07:31 PM

可能條友係分開訂呢:73:

又冇人講佢一次訂 12隻~~
咁EB咪好岸居,賣極都重有貨。重要失驚無神大減價 888
^_^ 發表於 13-3-2011 08:08 PM

對~~~ EB唔只岸居, 係白痴, 親手做低自已D貨~~ :38:
如果鍾意又有能力嘅。買炒價都ok嘅。
因為HT現在都吾算完全只係玩具, 其實係算收藏品多D。
因為新仔後追, 炒家先有機會炒。
需求超過供應。 價高者得。 呢個係現實世界。
冇講是贊成還是反對。
如果HT只係玩具。 復刻係冇所為。 但係如果HT係收藏品。復刻會影響佢嘅收藏價值。

所以, 你想HT係玩具或者收藏品哩!? 好難兩全其美嘅啦!當你擁有時, 你通常會希望係收藏品。 當你無嗰時, 你又希望係玩具可以復刻。 係吾係好矛盾哩?

隨口發表,吾啱物插!:(
坦白講,HOTTOYS開左復刻先例,你估仲會唔會咁多人訂先??起碼我唔會,出左唔靚既就好彩無訂,靚既但已經炒起咪等復刻LO~到時個個都係咁諗既話,HOTTOYS無人訂貨,咁到時HOTTOYS點生產好呢,HOTTOYS先無咁傻會復刻做壞自己品牌
如果鍾意又有能力嘅。買炒價都ok嘅。
因為HT現在都吾算完全只係玩具, 其實係算收藏品多D。
...
thespawnx 發表於 13-3-2011 09:33 PM

嗯,言之有理!