Toysdaily 玩具日報

樓主: solarlord2001

[分享討論] 各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?

正所謂   一個願打,一個願挨。 本人就唔會買炒價野~~
回復 12# RRAAYY

完全贊同!:67:
其實貴2,3舊都冇所謂∼因為你先前無訂∼比人賺少少係應該∼但依家炒到離哂價∼我就當佢無出仲好:31:
唔想佢復刻~想佢出第二版or DX~咁會好d
反對...  I see no reason to do it.  一早有幾個月時間訂又唔訂 ???  一出又唔買 ????   如果根本唔鍾意,  ...
RRAAYY 發表於 13-3-2011 02:05 AM

x2
其實貴2,3舊都冇所謂∼因為你先前無訂∼比人賺少少係應該∼但依家炒到離哂價∼我就當佢無出仲好
mark2004 發表於 13-3-2011 10:47 AM

同意.
4-5000一個figure,
真係有點變態了.
唔想佢復刻~想佢出第二版or DX~咁會好d
neweasonlss 發表於 13-3-2011 11:25 AM

冇錯,每個系列,選一款最受歡迎的出dx,(or 比人投票):73:

印象中,是否只有 joker 呢個角色 算係 "復刻"呢???
無人後追又點炒得起
因果關系,無得搞,盡量少後追就是了

會復刻就會影響商品價值,除非好等錢洗 ...
Oldcat 發表於 13-3-2011 02:10 AM

事實上,HT 老闆真的好識搵錢,

但希望他們唔好一朝得志,就語無論次la..:42:
有價無市,念下其他野仲好啦∼
因為唔係個個都玩12吋好耐!有d巴打可能岩岩先入坑
大舊金 發表於 13-3-2011 02:09 AM

講真有啲小朋友出MK1時細細個冇錢買,到依家大左開始有啲消費能力開始入坑,當然想追返舊貨。
你諗係放一隻mk i出黎好睇,定係mk iv,v,vi+wm好睇

新一定好過舊,而且隻mk i係水準之下,呢個世界總有烈士
頭像被屏蔽
講真有啲小朋友出MK1時細細個冇錢買,到依家大左開始有啲消費能力開始入坑,當然想追返舊貨 ...
katsumoto 發表於 13-3-2011 12:03 PM

買玩具都要睇自已能力
都係尼句, 玩具 figure 唔係必需品:71:
貴咪唔買, 又唔駛死, 做咩要俾d 炒家賺
你諗係放一隻mk i出黎好睇,定係mk iv,v,vi+wm好睇

新一定好過舊,而且隻mk i係水準之下,呢個世界總 ...
Jimy 發表於 13-3-2011 12:15 PM

成3仟幾4什個大洋一隻MK1我就玩唔起, 不過唔計頭雕我覺得MK1的原設定非常之好, 而HT都做足機械上設定的要求,身体比例正確(因本人覺得MK2-6個腰部都比較幼), 好有重量感及霸氣 用的模件又非常之多, 是HT其中一件有水準的作品. 以上純個人意見, 不喜勿插 ! 最后希望終有一天MK1價錢下降能入一隻啦:)