Toysdaily 玩具日報

查看: 14223|回復: 109

[分享討論] 各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?

各位對figure炒價係咁升,是贊成還是反對?是否贊成某d figure要復刻?
:67:我反對!
反對炒價係咁升
贊成figure復刻,唔係某d,係全部:angry:
1/6 好難再版復刻

主要原因係頭雕複模壽命有限

加上其他鋼模完成生產之後將被銷毀, 搵唔番

事實上只要肯等, 一定有第二版 (Jack Sparrow, Wolverine, Iron Man, Batman)

DX 跟住有 Rambo, Rocky........:DD
我都唔貪心,復刻番ironman系列都願!就算佢收我千三蚊隻... 炒價真係好得人驚!六千蚊隻Mark 1,都唔明點解d人咁有錢又咁捨得!
補充一點,本人都試過捱炒價二千蚊買隻figure,買到後簡直唔敢玩,咁貴買返黎驚玩爛!你話幾可悲!
Mark 1 復刻係 mission impossible....

鋼模已經銷毀, 生產過程複雜, 成本大大上升

HT 有錢有時間都寧願做新貨......:ice:

MK1........算了吧.....忘了它.......:78:
鋼模銷毀,咪重做o羅,就算比佢mark up番個價,我估零售價點貴都貴唔過炒價!
六千蚊隻Mark 1, 有人搭棚.........:blame:
y銷毀?
afraid of reproduction by others?
回復 9# Gretzky99

咁遲早要遊行示威,叫政府想辦法壓抑figure炒價!跟住去HT門口請願...:53:
反對...  I see no reason to do it.  一早有幾個月時間訂又唔訂 ???  一出又唔買 ????   如果根本唔鍾意, 點解見個價升又想買番 ???  :?

正如 Mark I, 頭雕超差, 一出劣評如潮, 跌到 九百幾都大把貨, 點解依家升咗D人又想買番 ??? 奇 ???
玩玩具玩得咁辛苦又可必呢.......
反對...  I see no reason to do it.  一早有幾個月時間訂又唔訂 ???  一出又唔買 ????   如果根本唔鍾意,  ...
RRAAYY 發表於 13-3-2011 02:05

:67:因為唔係個個都玩12吋好耐!有d巴打可能岩岩先入坑
無人後追又點炒得起:74:
因果關系,無得搞,盡量少後追就是了:34:

會復刻就會影響商品價值,除非好等錢洗啦,但唔覺得佢係:38: