Toysdaily 玩具日報

[分享討論] ~發帖渡歲~純白之霸道!!! + figure姿態分享討論 (支持有分享, 才有進步!!)

多謝tim兄支持!!!!  唔好咁啦!! tim兄d圖真係好好好靚靚呀!! 因為我自己都好差, 最初 ...
aeromanCCM 發表於 3-1-2011 05:48 PM
其實真係好多謝TD哩度咁多位喜愛攝影既前輩,因為佢地真正既靚相,令到我'的'起心肝去影好自己既相:) 雖然我仲差好遠先到家,但我已經覺得自己進步咗唔少架啦:DD 我依家用緊部相機係CANON既R8,雖然影出黎既相同D單反無得比,但我會繼續努力以赴去影好佢,務求將R8影到最好先換機:$

岩岩開始影既相

依家

回復 76# timothy276217

呢張好掂:71:

我嚟推POST了, 暫時只有呢隻, 其他未影...

仲有隻LATER LB, 遲少少再重影

又搵多張VOLKS, OTL

由於攻略重心轉到特攝上了,機器人今年拍得不多

不過說實話機器人拍起來比人形容易多了
回復 79# gsd748

oh~!  it's you!  I love ur powerful shots!
我依家用緊部相機係CANON既R8,雖然影出黎既相同D單反無得比,但我會繼續努力以赴去影好佢,務求將R8影到最好先換機
timothy276217 發表於 3-1-2011 23:29

very good attitude!  don't addicted to equippment; for you pics, you will have better improvement in
1) single point focus (try singll pt focus on head only)
2) lighting

gsd748 發表於 4-1-2011 12:32 AM

:71:
very good attitude!  don't addicted to equippment; for you pics, you will have better improvemen ...
Gundam@EFSF 發表於 4-1-2011 12:39 AM
deeply thanks for your advice:77: Actually I'm now planning to buy brighter bulbs since the present ones are not bright enough.If there's still no improvement, maybe I'll find other light sources for I'm only using desk lamps now:(
變精華post了:77:

學到很多野呢~ VERY NICE POST!!! :71:

講 rider post, 我最愛還是 kaiserfrog19兄的:S.H.F. 即係 Super Hero Friends!! :$:$:$
第一緝:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-102446-1-1.html
緝:http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=120829&highlight=
第三緝:http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=132015&highlight=

kaiserfrog19兄這緝相是鮮有的用 「*雜亂」背境也能突顯主角及主題的作品!! 且極度人性化!! 是小第最愛~ :handshake:
* sorry...小弟字庫好少字, pls forgive me:64:
PS裝甲的威力:
未完成的高達

舊照片pose,
Black

RX

其實真係好多謝TD哩度咁多位喜愛攝影既前輩,因為佢地真正既靚相,令到我'的'起心肝去影好自己既相 雖然我仲 ...
timothy276217 發表於 3-1-2011 11:29 PM

我都同你一樣呀!!! 呢度d大大嘅相真係比到我有好大嘅激勵!!!:$
以前.... :Q (用左閃光燈.....)

宜家!!:77:

p.s.:我用緊嘅係奧運牌c750............... 鏡頭發左毛.......:ice:
我嚟推POST了, 暫時只有呢隻, 其他未影...

仲有隻LATER LB, 遲少少再重影

又搵多 ...
luciferdark 發表於 4-1-2011 12:01 AM

路西法兄開始多左近拍嘅相!!!:71: 如果影機械人齋企, 可以由低d嘅角度影, 咁佢就會高大好多架喇!!!:!

不過說實話機器人拍起來比人形容易多了
gsd748 發表於 4-1-2011 12:32 AM

00真係一隻設計得唔差嘅gundam!! 多野玩之如, 又容易做出好靚嘅動態!!!!:71:
不過我自己都係鍾意susanowo多d!!! 因為個人比較喜歡簡約!!:78: