Toysdaily 玩具日報

[分享討論] ~發帖渡歲~純白之霸道!!! + figure姿態分享討論 (支持有分享, 才有進步!!)

小弟都獻一獻醜先
leftgoaw@y 發表於 3-1-2011 01:17 AM

多謝w@y大支持!!! 又係一d有心機擺pose嘅相呢!!!!:handshake: 最鍾意玩汽水車嗰張!!!:$ 距地連半跪都做到, 可動分分鐘好過SHF添呀!!!:@ 唔知w@y大會唔會入哂所有ooo呢?
weather可以扮下電王wing form 既pose都唔錯
sdg890fzx 發表於 3-1-2011 12:37 AM

係喎!!!!:@ 謝大大提點!!!!:love: 我都覺得可以將d figure之間d動作互相cross over下!!!! 效果真係幾好!!!
faiz

kuuga crossover faiz

kuuga crossover 教皇櫈一張!!!

kuuga + aagito crossover figma billy!!!!:50:

其實仲可以CLOSE D

至於DC仔ZOOM好,唔ZOOM好
我認為ZOOM好過唔ZOOM,始終DC控制廣角變型能力有限,一般 ...
srwe 發表於 3-1-2011 10:18 AM

啊!!!! 有srwe大補完就perfect喇!!:$ 關於相機鏡頭呢part!! 確實需要各位大大協助補完!!!:(

謝謝你!!!!:64:

另外廣角效果都真係幾得意!! 不過真係唔可以成日用到呢!!:(
:71: support
support
FrTW 發表於 3-1-2011 04:23 PM

謝謝FrTW兄!!!:64: 其實你張Profile pic都影得隻freedom好好呀!!!:71: 不如貼下相一齊研究下啦!!!:handshake:
哩個post好正呀,一定要十卜:71:但我唔獻醜post圖啦:DD
哩個post好正呀,一定要十卜但我唔獻醜post圖啦
timothy276217 發表於 3-1-2011 05:35 PM

多謝tim兄支持!!!!:77:  唔好咁啦!! tim兄d圖真係好好好靚靚呀!!:handshake: 因為我自己都好差, 最初更加係乜都唔識, 以前睇住你地咁多位大大嘅分享, 結果鼓起勇氣上左黎, 到宜家我都仲係好感激你地每一位大大對玩具嘅堅持!!!:64:  而且我嘅原意係一齊研究架咋, 真係唔希望佢會變成各位嘅壓力,:60: 有分享, 先有進步嘅空間, 呢個先係我持守嘅原則同原意呀!!!!:)
aeromanCCM, 不如開個FB PAGE或YAHOO BLOG交流吧, 你D POST真係好有參考實用性, 正!
aeromanCCM, 不如開個FB PAGE或YAHOO BLOG交流吧, 你D POST真係好有參考實用性, 正!
luciferdark 發表於 3-1-2011 07:42 PM

再次多謝路西法兄支持!!!:64: 我係small potato黎姐!!:68: 我始終覺得分享先可以有更多嘅進步空間,:$ 所以TD先係我應該去嘅地方!!!:) 如果少左咁多位大大嘅意見, 我就只可以去到weather d pose呢一部為止!!:o 但係就因為TD裡面有咁多熱愛玩具同動漫嘅人, 先可以作出不同林林總總嘅交流!!!:love:

參與TD嘅時間雖然好少, 但係睇左呢個網站好幾年, 發覺呢度確實係一個小社會, 能夠有學習, 有跌倒, 更有進步嘅地方!! 同時我亦希望藉著互相嘅分享, 可以令我自己都能夠不斷更新同進步!!!:71:
天天兄!!! 真係比你玩哂!! 正統嘅打鬥動作自然!! 搞笑嘅就好有氣氛!!! 完全唔需要落 ...
aeromanCCM 發表於 3-1-2011 10:14 AM

只係GCSE(中五會考)修art:(

R2D2
再次多謝路西法兄支持!!! 我係small potato黎姐!! 我始終覺得分享先可以有更多嘅進步空 ...
aeromanCCM 發表於 3-1-2011 07:57 PM

TD 其他資訊流量大, 如果有新野出或者有咩鬧鋪頭GE POST, 你呢個POST好快會沉, 咁就失去意義了...
TD 其他資訊流量大, 如果有新野出或者有咩鬧鋪頭GE POST, 你呢個POST好快會沉, 咁就失去意義了...
luciferdark 發表於 3-1-2011 09:45 PM

呵!! 唔緊要啦!! 順其自然啦!!!:43: 其實我都會盡量繼續update架!! (因為功課同測驗問題:( )如果之後沉左, 路西法兄諗起又想睇嘅番嘅時候, 就搵我個名搵番佢啦!!!:71:

現實生活亦都一樣, 一定會有興衰!! 呢d就係男人嘅浪漫喇!!!!:!
天天~ 發表於 3-1-2011 09:41 PM

天天!!!! 我終於都改到圖喇!!!!:blame: 雖然有d不知所為,:ice: 但係呢張係我人生第一次!!!:35: 仲未識用d funtion呀..................:help:
天天~ 發表於 3-1-2011 09:41 PM

天天的確好有art嘅觸覺!!!:71: 的確光暗, 陰影強弱往往可以為該figure帶來神秘感同滄桑感!!!:!