Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 3.75” & 6" Marvel 玩具吹水站!

回復 101# Assassin

張紙乜意思?
Yeah, but this is who I have to compete with.....
Duraxyll 發表於 6-10-2010 09:30 PM

crap!14usd for dum dum! I can't even find in Hk...
回復  Duraxyll

haha yeah saw that in US toy universe, stupid scaplers, this is his ebay link fro ...
Assassin 發表於 6-10-2010 10:28 PM

Why can't he go do something more value added to the society?
:*
回復 106# Grimlock

唔知呀, 張圖係外國fwoosh度搵 :oh:
我咪就係講其實冇乜好比較冇乜好羨慕
一般黎講每個地方都會有一些較為好既情況出現
可能香港快D到貨美國冇, 又可能美國個特價低到超想像香港冇可能
你都識講HK買日玩大多平過日本除非HK炒個D日本就平
有時就係話根本就冇話邊個幸福過邊個
你睇人好時人睇你好
玩具Kenny 發表於 6-10-2010 09:51 AM

但係日本炒起上黎, d價絕對比HK癲好多

但係HK同加拿大既情況我都好清楚
絕對無你所講既"你睇人好時人睇你好", 因為點睇都係HK好d
但係日本炒起上黎, d價絕對比HK癲好多

但係HK同加拿大既情況我都好清楚
絕對無你所講既"你睇人好時人睇你好", 因為點睇都係HK好d
Devil_Fudou 發表於 7/10/2010 01:29 AM

其實你鍾意話邊邊好D都冇乜所謂
雖然我覺得好無謂下

但你唔好因為咁就講話乜野我地D香港人什麼身在福中不知福
又怨天怨地, 又鬧人炒, 又鬧呢樣鬧果樣個D野
呢D只係你自己認為應該幸福D姐
唔好成日將你睇到個少少野放到咁大
點解我一直叫你唔好比較
因為如果要比
美國個邊都有好多野好過香港呢邊了
咁以你講既角度去比較
比起美國香港有幾好呢
再講唔通有人放件貨(你個邊未出)係你個邊賣貴10倍
我又叫你唔好鬧人炒, 唔好鬧呢樣鬧果樣, 有得買已好好架la... 咁樣講野咩
我唔會呀麻
咁點解要去比較呢?
其實你鍾意話邊邊好D都冇乜所謂
雖然我覺得好無謂下

但你唔好因為咁就講話乜野我地D香港人什麼身在 ...
玩具Kenny 發表於 6-10-2010 01:17 PM

我就當o係HK買美玩的確唔夠o係美國好
但係o係HK買日玩比o係美國好唔知幾多倍喎
我加拿大呢邊要買日玩, 就算有得買, 大概都比HK既價錢貴1倍
而且HK炒既, 我呢邊都炒, 但HK跌既, 我呢邊唔跌
相信美國同加拿大情況唔會差太多

香港, 買美玩唔算真係難到買唔到, 價錢比起其他國家亦都唔係貴
而買日玩直頭容易, 而且價錢仲平過日本
而且美玩日玩都好快有新貨, 好多時仲快過日本同美國

但係我大多數所見既, HK人都係鬧呢樣鬧果樣, 怨呢樣怨果樣
又話貴, 又話唔值, 一係就話等插水, 賣貴少少就話人係死炒家
極少見到有人話o係HK買玩具好既說話
咁唔係"身在福中不知福"又係咩呢?

而且講美玩既話, 你同美國比有咩意思?
美玩係美國野, o係美國買好過o係HK買都好正常下嘛?
我用加拿大黎同香港比就唔同, 大家都唔係美國
而且加拿大o係正美國隔黎, 但係清況就比o係世界對面既香港差唔知幾多喎

唔係我想去比呢樣比果樣
只係我見到身在幸福當中既HK人完全唔識得去珍惜而感到可惜
講得難聽d既, 你可以話我唔抵得
我加拿大呢邊要買日 ...
Devil_Fudou 發表於 7-10-2010 05:20 AM

take it easy, pals.

Have you buy the 6" 2 pack yet? I still have seen in HK!
take it easy, pals.

Have you buy the 6" 2 pack yet? I still have seen in HK!
Grimlock 發表於 6-10-2010 08:04 PM

of coz not!! maybe it'll take a year to come to Canada....
回復 114# Devil_Fudou

dont be so grey la brother...
回復  Devil_Fudou

dont be so grey la brother...
Grimlock 發表於 6-10-2010 08:56 PM

i'm not grey, i'm just assuming from the past~
回復 116# Devil_Fudou

good luck, my friend! in case i find it, i would let you know!
我加拿大呢邊要買日玩, 就算有得買, 大概都比HK既價錢貴1倍
而且HK炒既, 我呢邊都炒, 但HK跌既, 我呢邊唔跌
相信美國同加拿大情況唔會差太多

香港, 買美玩唔算真係難到買唔到, 價錢比起其他國家亦都唔係貴
而買日玩直頭容易, 而且價錢仲平過日本
而且美玩日玩都好快有新貨, 好多時仲快過日本同美國

但係我大多數所見既, HK人都係鬧呢樣鬧果樣, 怨呢樣怨果樣
又話貴, 又話唔值, 一係就話等插水, 賣貴少少就話人係死炒家
極少見到有人話o係HK買玩具好既說話
咁唔係"身在福中不知福"又係咩呢?

而且講美玩既話, 你同美國比有咩意思?
美玩係美國野, o係美國買好過o係HK買都好正常下嘛?
我用加拿大黎同香港比就唔同, 大家都唔係美國
而且加拿大o係正美國隔黎, 但係清況就比o係世界對面既香港差唔知幾多喎

唔係我想去比呢樣比果樣
只係我見到身在幸福當中既HK人完全唔識得去珍惜而感到可惜
講得難聽d既, 你可以話我唔抵得
Devil_Fudou 發表於 7/10/2010 05:20 AM

大家都明白每件貨品係每個地方既定價有出入係理所當然
唔係講美玩既話同美國比有咩意思呀
係根本咁樣比較直頭冇意思呀
有D野唔係你諗得咁簡單就可以比較low
你唔好以為就咁對返匯率比返邊個平D就邊個平
大家既生活水平唔同
唔考慮埋其他因素
點比呀?

你極少見到有人話o係HK買玩具好既說話???
唔係掛...掛....掛......掛.........
睇黎你D怨氣靜係search到D負能量wor~
放鬆D la 朋友~~
:70:
估唔一段言論後, 到又引起大戰!!

我只係不滿係香港買美玩嘅情況, 先會講之前嘅說話, 我相信有好多hk玩美玩嘅人, 都有同樣嘅諗法!! 我只係希望hasbro可以改善,  不過我知道無咩可能!!

至於話香港人鬧呢樣鬧果樣? 怨呢樣怨果樣? 我唔相信外國人無鬧過!! 無怨過!! 如果話香港人特別鍾意鬧同怨, 咁我真係唔識答, 因為我唔可以代表香港人!!