Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 3.75” & 6" Marvel 玩具吹水站!

捱炒貨肯唔幸福過買都買唔到?

之前動漫展有得賣SDCC限定既Galactus
又有全球最新既Iron Man2新wave ...
Devil_Fudou 發表於 5-10-2010 11:36 PM

可惜我無時間去迫, 一早比班炒家入哂來炒!! :63:
有時候有得買但係限量都唔係一件好事!!
可惜我無時間去迫, 一早比班炒家入哂來炒!!
gumng 發表於 6/10/2010 12:10 AM

Galactus你買普通版仲平D tim~
or想要CC限定版現在你只要比多四十蚊也可以買到
個隻所謂限定版根本炒不起
可惜我無時間去迫, 一早比班炒家入哂來炒!!
gumng 發表於 5-10-2010 11:10 AM

我有好多朋友都入到喎, 無你所講既"一早比班炒家入哂來炒"喎
Galactus你買普通版仲平D tim~
or想要CC限定版現在你只要比多四十蚊也可以買到
個隻所謂限定版根本 ...
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:16 AM

所以我咪話你地HK幸福囉, SDCC Galactus我呢邊已經炒到過左千(計返港幣)
Surfer版更加見都無見過, 好似美國都未出
你會用到"所謂限定"呢4個字, 只因為你地HK太幸福
所以我咪話你地HK幸福囉, SDCC Galactus我呢邊已經炒到過左千(計返港幣)
Surfer版更加見都無見過, 好 ...
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:22 AM

我咪就話你比較黎做乜?
開頭比有冇貨賣到現在又要比邊個平...
咁係冇意義的
未出未出遲D都有機會出又有機會唔出
我相信除了美國個邊係會全出齊款之外
都唔會有其他地方係一定全出齊款的
我有好多朋友都入到喎, 無你所講既"一早比班炒家入哂來炒"喎
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:19 AM

你聽佢講丫
佢都冇去又點知真係一早比班炒家入哂來炒
不過事實好似係頭一日已經冇晒了
我咪就話你比較黎做乜?
開頭比有冇貨賣到現在又要比邊個平...
咁係冇意義的
未出未出遲D都有機會出又 ...
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:32 AM

但係美國都炒緊隻SDCC Galactus
o係HK就俾人話係"所謂限定版根本炒不起"
美國既炒款, o係HK多貨到無人買既case經常都見到
所以你話HK係咪幸福過美國
你聽佢講丫
佢都冇去又點知真係一早比班炒家入哂來炒
不過事實好似係頭一日已經冇晒了
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:35 AM

我d frd都唔係頭一日去呀~
Surfer版更加見都無見過, 好 ...
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:22 AM

唔係呀
我用"所謂限定"呢4個字係因為佢同普通版冇分別(計紙盒就另計)
同其他因素冇關係呢
當然你話過千既限定Galactus香港都有架
只係冇人買之麻
可能你個邊都有過原價架不過你唔知姐
我d frd都唔係頭一日去呀~
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:38 AM

咁佢邊日去??
可能個個哥哥呃我/我聽錯左
唔知係上午買晒定乜
唔太清楚
但係美國都炒緊隻SDCC Galactus
o係HK就俾人話係"所謂限定版根本炒不起"
美國既炒款, o係HK多貨到無人 ...
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:36 AM

香港既炒款係美國唔多炒既case也是可見的
咁有乜好講
地方人喜好既問題冇乜特別
你成日抽呢D特價例子黎講咁有乜好講
又唔見你搵D冇出貨/出好少貨個D例子黎講???
你咁睇
老實說就算你個邊冇出過貨你都可以上網訂又係買到
香港呢邊就算有貨可能又係被炒多但都係買到
大家也可以有方法買到
咁有乜好講話邊度幸福D?
要咁樣比較幸福不如同非洲小國比,
咁樣你都會覺得好幸福

個隻Galactus你買普通版都係一樣姐如果唔係拿黎炒
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:10 AM

我搵呢d特價例子黎講, 係因為普通情況HK同加拿大同美國都一樣
但係HK就間唔中有呢d特價例子, 北美洲就無, 而且HK d貨永遠都比美國快
"冇出貨/出好少貨個D例子"我無講, 因為HK同加拿大同美國都一樣, 有咩好講?

你要講"都係買到"既話, 非洲小國一樣可以上ebay買到
咁你係咪覺得非洲同HK一樣咁幸福??

普通版Galactus我連見都未見過.... 唔好話炒, 想買都買唔到...

唔係我要拿黎比較, 而係因為我知北美洲係咩情況
所以我講俾你地呢d唔知既HK人知
等你地唔好成日怨天怨地, 又鬧人炒, 又鬧呢樣鬧果樣
因為HK既情況已經好過晒其他地方
等你地唔好身在福中不知福咋
唔係呀
我用"所謂限定"呢4個字係因為佢同普通版冇分別(計紙盒就另計)
同其他因素冇關係呢
當然你話過千既限定Galactus香港都有架
只係冇人買之麻
可能你個邊都有過原價架不過你唔知姐
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:41 AM

啊~~ 咁好多限定都只係包裝唔同啦, 唔止美玩~
我呢邊一定無啦, 同HK唔同, 我呢邊賣玩具既地方黎黎去去都係果幾間
咁佢邊日去??
可能個個哥哥呃我/我聽錯左
唔知係上午買晒定乜
唔太清楚
玩具Kenny 發表於 5-10-2010 11:45 AM

都係星期六日架啦, 個個都要返工, 無可能星期五去
我搵呢d特價例子黎講, 係因為普通情況HK同加拿大同美國都一樣
但係HK就間唔中有呢d特價例子, 北美洲就無, 而且HK d貨永遠都比美國快
"冇出貨/出好少貨個D例子"我無講, 因為HK同加拿大同美國都一樣, 有咩好講?

你要講"都係買到"既話, 非洲小國一樣可以上ebay買到
咁你係咪覺得非洲同HK一樣咁幸福??

普通版Galactus我連見都未見過.... 唔好話炒, 想買都買唔到...

唔係我要拿黎比較, 而係因為我知北美洲係咩情況
所以我講俾你地呢d唔知既HK人知
等你地唔好成日怨天怨地, 又鬧人炒, 又鬧呢樣鬧果樣
因為HK既情況已經好過晒其他地方
等你地唔好身在福中不知福咋
Devil_Fudou 發表於 6/10/2010 12:53 AM

朋友
一路要比較邊邊幸福D個個係你
我一路都叫你唔好咁去比較
冇出貨/出好少貨個D例子唔會係一樣架
你開頭要比有冇貨
之前有貨又要比邊個平
比比下仲要比埋邊個到貨先
咁比落去有乜為
香港都未必一定齊貨架la
再講美國既特價貨仲多過香港la
有D美國係炒高既貨你計返仲平過香港既行貨價呀
我諗係你唔好成日怨天怨地覺得其他地方好過你個邊la